Nogomet
Nogomet

VIDEO Dalić uoči Poljske o problemu koji muči Hrvatsku: "To je u glavi igrača"

Nakon treninga Vatrenih uoči utakmice s Poljskom u Ligi nacija, u razgovoru za Dnevnik Nove TV Zlatko Dalić najavio je utakmicu, kakvo je stanje s Perišićem te hoće li biti promjena u sastavu.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening u Varšavi uoči sutrašnje utakmice protiv Poljske u Ligi nacija. Iz Varšave se za Dnevnik Nove TV javio Ivan Forjan:

"Izbornik Dalić rekao nam je kako Mateo propušta kompletnu reprezentativnu akciju zbog privatnih obveza. Znamo da Mateo i njegova supruga očekuju rođenje drugog dijeteta. 

Osim Matea, svi ostali reprezentativci odradili su danas trening ovdje na nacionalnom stadionu u Varšavi. Sve je prošlo u redu, svi su zdravi i rekao nam je izbornik Dalić kako će biti određenih promjena sutra za utakmicu s Poljacima. 

Prvenstveno, moglo bi to biti na stranama. Vidjet će se kakvo je stanje Ivana Perišića, ako sve bude u redu moguće je da on prijeđe i na ovu lijevu stranu.

Desno bi mogli igrati Jakić ili Pjaca, bit će promjena vjerovatno i u sredini, uz naravno Luku Modrića. Mogli bi startati Petar Sučić, možda šansu od prve minute dobije i Martin Baturina. 

U napadu će naravno biti Andrej Kramarić, a uz njega Matanović ili možda Ante Budimir. Rekao je Dalić kako sutra imamo prvu meč-loptu protiv Poljaka za izboriti četvrtfinale Lige nacija, kako se ide po sva tri boda."

Dalić: "Imali smo problema i loših iskustava..."

Izborniče bili ste malo ljuti i razočarani nakon pobjede nad Škotima, ali evo vidim, danas jako dobro raspoloženi. Idemo po ta tri boda protiv Poljske i praktički možemo sve riješiti sutra.

"Kad sam sve to skupa prošao, prespavao, tri boda su najvažnija. Za njih smo igrali utakmicu, dobili smo ih i evo došli smo tu pokušat iskoristit ovu prvu meč-loptu." izjavio je izbornik Dalić za Dnevnik Nove TV.

Rekli ste tresemo se onako do zadnjeg, događa nam se to posljednjih utakmica. Što napraviti da sutra ne bude tako?

"Imali smo tih problema i loših iskustava u nekoliko zadnjih utakmica, pogotovo s Eura i to nam se ponovilo protiv Škotske. To je jedan problem koji moramo riješiti, koji se mora u glavi igrača riješiti.

Jednostavno ne možemo se povući i braniti, mi smo napadačka reprezentacija koja traži pobjedu i onda kada se braniš, najbolje se braniti visoko, a ne povući se u svojih 16 metara i čekati grešku. To nam se desilo već nekoliko puta i mislim da to više nećemo ponovit."

"Moramo ovaj ciklus završiti bez Matea..."

Kakva je situacija s momčadi, hoćete li mijenjati sutra i kakve je situacija s Mateom Kovačićem?

"Svi su zdravi, svi su dobro, pogledat ćemo još danas poslije treninga. Odlučiti, razmisliti, možda treba malo osvježiti reprezentaciju.

Nažalost, Mateo nije s nama, on će nam se, ako sve bude u redu, priključiti u 11. mjesecu. Bez njega smo, moramo ovaj ciklus završiti bez njega. Vidjet ćemo još, ali nekih će promjena biti u sastavu."

"To su njihovi problemi, oni su izgubili dvije utakmice..."

Osvježenja možemo očekivati na krilnim pozicijima te u špici?

"Vidjet ćemo, imamo jedan široki kadar, imamo sad onih slatkih briga o kojima razmišljamo i gledat ćemo ono što je najbolje. Napravit ćemo još analizu Poljske, pogledali smo utakmicu, ono što je za nas najbolje, spremiti se i tražiti tri boda."

Kako vidite Poljake, Lewandovski je javno kritizirao igru, izbornika, kako gledate na te njihove probleme unutar momčadi?

"To su njihovi problemi, oni su izgubili dvije utakmice, ali od Portugala i od Hrvatske, od velikih reprezentacija, nije to bilo od nekih lakih reprezentacija. Imaju kvalitetu, imaju Lewandovskoga koji je jedan od najboljih strijelaca u Europi.

Možda je on ljut jer nema šansi, on je daleko od gola pa mu je to jedna teža okolnost. Sigurno će oni sutra učiniti sve da nas dobiju, da nas napadnu, da budu visoko gore i da se pokušaju vratiti u igru za drugo mjesto jer to je ono što oni žele. Nama je ova utakmica meč-lopta i ja se nadam da možemo to iskoristiti."

Idete po tri boda?

Naravno, kao i svaku utakmicu, i bod bi bio dobar, ali nećemo ići na bod. Idemo pobjediti utakmicu i riješiti pitanje Lige nacija, međutim bit će teško i morat ćemo se dobro boriti i biti bolji nego protiv Škotske.

Nogometaši sve bliži općem štrajku protiv FIFA-e: "Spremni smo na to"

Kylian Mbappe reagirao na optužbe da je silovao djevojku u hotelu

Olić u problemu pred bitku s Grčkom za doigravanje za Euro: "Nismo imali puno toga za analizirati"

Standings provided by Sofascore