Nogomet
Nogomet

Veterani Španskog prvaci Zagreba: Kvartovski hakleri pokorili zvjezdanu konkurenciju

Veterani Španskog premoćno su osvojili Premier ligu, prvenstvo najvišeg ranga Zagrebačkog nogometnog saveza i predstavljat će u rujnu ZNS na saveznom turniru HNS-a u Rovinju...

Veterani Španskog slave naslov prvaka s obiteljima na terenu NK Špansko Foto: GOL.hr

Galerija

U subotu navečer bučno se slavilo u prostorijama NK Špansko, nekoć najuspješnijeg kluba zapadnog Zagreba, čija prva momčad već godinama tavori u nižim ligama Središta, no zato su veterani osvjetlali obraz Špančana.

Veterani Špansko Mark-Baua premoćno su osvojili Premier ligu! Naslov prvaka ZNS-a matematički su osigurali tri kola prije kraja prvenstva.
Na kraju su imali čak 16 bodova više od drugoplasirane Trešnjevke i tako su stekli pravo da u rujnu predstavljaju ZNS na saveznom prvenstvu veterana HNS-a u Rovinju.

Veterani Španskog natječu se u Premier ligi tek treću sezonu. Napredovali su korak po korak. U prvoj sezoni osvojili su treće mjesto, u drugoj drugo i u trećoj je bila puna sreća – postali su prvaci najvišeg ranga ZNS-a.

Veterani Španskog slave naslov prvaka s obiteljima na terenu NK Špansko (Foto: GOL.hr)

U te tri sezone susretali su se na travnjaku s mnogim bivšim poznatim, pa i proslavljenim hrvatskim nogometašima kao što su Silvio Marić, Dario Šimić, Ivica Olić, Mihael Mikić, Sergej Jakirović, Mario Cvitanović, Miljenko Mumlek, Hrvoje Štrok, Ivica Vrdoljak, Željko Sopić, Jerko Leko i mnogim drugim bivšim profesionalcima.

Veterani Španskog u svojim redovima nemaju bivše nogometne zvijezde, ali imaju moto da pravo nastupa imaju samo igrači koji žive na području kvarta ili ako su nekoć igrali za NK Špansko, tako da se može reći kako su naslov prvaka osvojili s domaćim snagama. Ukratko: kvartovski hakleri pokorili su zvjezdanu konkurenciju i to su dostojno  proslavili u društvu obitelji i prijatelja.