Nogomet
Nogomet

Večeras repriza utakmice koju bi Joško Gvardiol najradnije zaboravio

Jedan od dva najteža trenutka dosadašnje nogometne karijere doživio je Joško Gvardiol kad su se Manchester City i Leipzig posljednji put susreli na Etihadu.

Joško Gvardiol i Erling Haaland (Foto:Afp)

Manchester City i RB Leipzig već su izborili osminu finala Lige prvaka i njihova današnja utakmica na Etihadu predstavlja borbu za prvo mjesto skupine G Lige prvaka.

Nijemcima će za tako što treba pobjeda od minimalno dva gola razlike, pa mnogi smatraju da šanse i nisu velike. Svakako je puno manje važna utakmica nego prije osam mjeseci, kad su se iste te momčadi posljednji put susrele za Etihadu.

Gvardiol i ekipa razbijeni od Haalanda

Igrali su tada uzvrat osmine finala Lige prvaka, nakon 1:1 u Leipzigu. U sastavu gostiju bio je Joško Gvardiol, koji je u prvom susretu odradio jako dobar posao.

U drugom je nažalost bio uništen, zajedno s cijelom obranom svoje momčadi. City je slavio 7:0, uz pet pogodaka Erlinga Haalanda.

Ne sumnjamo kako je to Joško najgori trenutak karijere, uz polufinalni poraz na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Danas će se on pak nalaziti s druge strane, u dresu Manchester Cityja, nakon što je 90 minuta odigrao i u Leipzigu, gdje je njegova momčad slavila rezultatom 1:3.

Sumnjamo da će ovog puta biti 7:0, ali ne sumnjamo kako su tako što suigrači spomenuli Jošku, kojem ta partija ipak nije ugrozila transfer u prvaka Europe, gdje igra uistinu sjajno.