Nogomet
Nogomet

Dinamo pobijedio Hajduka tek jednom u zadnjih 7 derbija!

Iako posljednjih godina Dinamo suvereno vlada HNL-om, Hajduk je u zadnje dvije godine samo jednom izgubio od vječitog rivala…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kao i svaki derbi kod nas će uvijek najviše zanimanja biti za utakmicu Modrih i Bijelih. Dvoboj koji donosi poseban naboj, naelektriziranu atmosferu koja zna ne jenjavati danima poslije utakmice. Međutim, u posljednje vrijeme Hajduk je iz vječitog derbija izlazio s više razloga za zadovoljstvo. Zašto?

Modri su neprikosnoveni vladar HNL-a. Mamić je stvorio momčad koja nema ozbiljnog kandidata za titulu pa se ni eventualni kiks protiv Splićana ne uzima zdravo za gotovo. No, navijači ne zaboravljaju. U posljednje dvije godine Bijeli su u sedam susreta s Dinamom samo jednom poraženi, i to prošle sezone u polufinalu Kupa kada su stradali 3-0.

U posljednje dvije godine Bijeli su u sedam susreta s Dinamom samo jednom poraženi

Sve ostale dvoboje Hajduk je dobio ili izvukao neriješeno, s naglaskom na veliku borbenost i požrtvovnost koja ih je krasila u svim susretima. To ne znači da se Modri nisu borili, međutim, činjenica je kako je Bijelima eventualna pobjeda protiv vječitog rivala bila rijetka svijetla točka u pustoj sezoni bez trofeja.

>> Splitska policija dala upute BBB-ima: Čekamo vas...

>> VIDEO: Špaco za pomoć moli nogometne masone

>> Jurčić: Ako ćemo se nadigravati, naše šanse rastu

Hajduk je do pobjeda dolazio većinom u prvenstvenim dvobojima. Tako je bilo i 31. listopada 2009. kada je pred praznim Poljudom završilo 2-1 za Splićane. Ni sezonu prije nije bilo nešto drukčije. Bez prevelike ljepote u igri Bijeli su slavili u oba prvenstvena susreta, s Vučevićem u Maksimiru i Mišom u Splitu. I kad je u prvenstvu bio daleko ispod očekivane razine, Hajduk je u derbiju znao izvući pozitivan rezultat.

Nečemu sličnom Bijeli se nadaju i danas. Srčanim i borbenim pristupom iznenaditi Modre te pokušati izboriti finale Kupa. No, Dinamo ima kvalitetu s kojom se može suprotstaviti takvom suparniku. Doduše, Jurčićevi igrači na proljeće ne blistaju kao u prvom dijelu sezone. Ostaje nam za vidjeti kako će se momčadi postaviti na terenu...

Tekstalni prijenos uzvrata polufinala kupa na Poljudu pratite od 17.30 na našem portalu...

Više o