Nogomet
Nogomet

Usain Bolt zabio dva gola na utakmici, ali nisu baš svi oduševljeni

Najbrži čovjek na planetu zabio je prve golove za Central Coast Mariners.

Usain Bolt (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Usain Bolt nastavlja s borbom za ugovor u australskom prvoligašu Central Coast Mariners. U Australiju je stigao prije nekoliko tjedana i od tada marljivo trenira kako bi s 32 godine dokazao da može postati profesionalni nogometaš.

U pripremnoj utakmici protiv niželigaša Macarthur South West Uniteda zabio je dva pogotka u pobjedi od 4:0, ali, pišu australski mediji, nitko nije baš previše impresioniran. Bio je to njegov prvi start u početnih 11 Marinersa i mišljenja su podijeljena.

Boltu se njegov trud i volja za dokazivanjem ne mogu zamjeriti, ali čini se kako su mu nogometne vještine ipak upitne. Barem za člana s A lige.

Imao je još nekoliko velikih prilika, no nije uspio zabiti. Prvi gol zabio je snažno pogodivši ljevicom, dok je drugi bio splet sretnih okolnosti nakon sudaca braniča i vratara.

Komentar Fox Sporta te bivši vratar Aston Ville i Manchester United, australski Hrvat Mark Bosnich, nije bio naročito impresioniran.

''Vidi se mali pomak, ako baš moram reći, ali njegov je dodir prilično slab. A to je najvažnija stvar kod nogometaša, taj dodir s loptom. Vidjet ćemo kako će izgledati dalje. Brzina je bila bolja, ali i dalje izgleda umorno nakon 15-20 minuta. Iskreno, nije to baš nešto'', smatra Bosnich.

''Bolt ima veliko samopouzdanje za nekog tko dolazi iz drugog sporta, a želi uspjeti u nogometu. Svako dijete moglo bi učiti iz njegova stava'', brani ga asistent trenera u Marinersima Nick Montgomery.

''Bila je to moja prva prava utakmica za prvu momčad. Sretan sam što sam dobio priliku i ponosan sam na sebe. Mislim da je velika stvar što sam zabio gol u prvoj pravoj utakmici. A zabio sam dva. Zato sam i toliko radio, pokušavam biti bolji, idem prema tome'', rekao je nakon utakmice svjetski sprinterski rekorder.

Bilo bi zanimljivo gledati Bolta u profesionalnom nogometu, no trebat će ipak popraviti svoju nogometnu vještinu ako želi ostvariti svoj san.
 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Više o