Nogomet
Nogomet

Uremović: "Hajdukova svlačionica spremna je za utakmicu i jedva čekamo Ružomberok"

Filip Uremović najbolji je stoper Hajduka i jedan od najboljih u SuperSport HNL-u.

Filip Uremović (Foto:Vlado Kos/Cropix)

Prije negoli je trener Gennaro Gattuso održao presicu, s novinarima je na Poljudu porazgovarao Filip Uremović.

Najbolji obrambeni igrač Hajduka i jedan od najboljih stopera u HNL-u prvo je dobio pitanje o tome koliko situacija s Ivanom Perišićem utječe na svlačionicu.

"Što se tiče pitanja vezano za Ivana i sve što se događalo prije, šef će reći sve. Nije na meni da takve stvari komentiram, ali mogu reći da je svlačionica spremna i da jedva čekamo utakmicu."

"Nikome nije cilj vratiti se u svojih 25 metara, ali..."

Zbog čega se Hajduk često povlači u završnim minutama u trenucima kad vodi s jedan razlike? Praksa je to koja traje već neko vrijeme i koja je skupo koštala Splićane na nedjeljnom gostovanju kod Lokomotive.

"Nikome od nas nije u cilju da se vratimo u svojih 25 metara, ali ekipa se nekad mora i braniti s 11 iza lopte da bi napravila rezultat. Nažalost, protiv Lokomotive nam se obilo o glavu spletom nespretnih okolnosti, ali sve je to škola koju moramo proći i nadati se da se to neće ponoviti."

O Ružomberoku je Uremović kazao:

"Bolji smo od Slovaka"

"U prvoj utakmici moglo se vidjeti da je protivnik dobar, ali vjerujem da smo mi bolji od njih. Gledali smo neke stvari gdje možemo bolje i vjerujem da sutra imamo aduta. Nismo se ni tamo mi branili, bila je više pretenzija u početku napasti na njihov gol. Bilo je situacija u kojima nismo dobro reagirali u posljednjih 20-30 minuta."

Iako je Hajduk u pet službenih utakmica primio samo dva pogotka, od čega jedan iz penala, Uremović smatra da to može i mora biti puno bolje.

"Što se tiče obrane, primili smo već dva gola u prvenstvu, što sigurno nije bio nikakav plan. Jest da su oba bila nesretna, ali možemo mi još bolje izgledati. Znamo da je duga lopta Ružomberoka njihov glavni forte, na njihova kapetana i glavnog igrača. Znamo isto tako svi da smo bolja ekipa od njih i da će nam svi ovi ljudi koji će biti na utakmici pomoći da ostvarimo pobjedu i prođemo dalje."