Nogomet
Nogomet

UEFA donosi odluku koja će šokirati ljubitelje Lige prvaka, čeka nas ogromna promjena?

Madridski list AS tvrdi da bi UEFA mogla preseliti finale Lige prvaka u SAD.

Pehar Lige prvaka (Foto:Afp)

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) mogla bi novom odlukom šokirate sve ljubitelje Lige prvaka.

Uskoro bi mogli prebaciti finale elitnog klupskog natjecanja s europskog na drugi kontitent, otkriva madridski list AS koji tvrdi da su u švicarskom Nyonu uvjereni da je došlo pravo vrijeme za to.

Prisjetili su se tako izjave predsjednika UEFA-e, Aleksandra Čeferina koji je prije nekoliko godina kazao da navijačima to ne bi bio problem:

"Moramo razgovarati o tome, za navijače to neće biti problem. Već sad putuju avionom od Portugala do Azerbajdžana, što je jednako letu od Europe do New Yorka".

VIDEO Poplave uništile teren i prostorije hrvatskog niželigaša: "Sve je uništeno, voda je stigla do prozora"

Zbog toga madridski list tvrdi da bi UEFA uskoro mogla donijet tu odluku i finale Lige prvaka 2024. godine, koje će se igrati u Londonu, prebaciti na američki teritorij. Odnosno, u New York, a za to pak imaju dva dobra razloga.

Tvrde kako bi to bila sjajna promocija nogometa jer se Svjetsko prvenstvo 2026. godine održava na prostoru Meksika, SAD-a i Kanade, a drugi je razlog taj što je nogomet sve popularniji u Americi.

Kako god bilo, ovo je odluka koja bi mogla poprilično razočarati ljubitelje nogometa u Europi, ali obradovati one na sjevernoameričkom kontinetu.

Više o