Nogomet
Nogomet

UEFA izdvojila trenutak koji je obilježio godinu: "Tri doktora trebaju proučavati Modrićevu asistenciju"

Luka Modrić upisao je sjajnu asistenciju na utakmici Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola.

Luka Modrić (Foto:Afp)

Hrvatski kapetan Luka Modrić dugo će pamtiti ovu godinu. U dresu Real Madrida osvojio je dva najveća trofeja, La Ligu i Ligu prvaka, dok je hrvatsku nogometnu reprezentaciju ponovno odveo među četiri najbolje na svijetu.

Ovog puta Vatreni su osvojili brončanu medalju, a Modrić je zaradio brojne pohvale na svoj račun. Napunio je ove jeseni 37 godina, ali i dalje ne prestaje oduševljavati nogometnu zajednicu.

Tako je UEFA na službenom profilu na Twitteru izdvojila Modrićevu asistenciju koja je obilježila ovu godinu. Bilo je to u četvrtfinalnom susretu Lige prvaka, u kojem je Real Madrid gubio od Liverpoola 3:0.

VIDEO Pogledajte kako je Hajdukova legenda obilježila Peleovu oproštajnu utakmicu

Bili su na rubu ispadanja, ali onda se probudila Modrićeva magija. Čudesno je asistirao Rodrygu, koji je zabio za 3:1 i utakmicu odveo u produžetke. Do kraja je Karim Benzema uspio zabiti za 3:2 i prolaz u polufinale.

Modrićeva asistencija još uvijek izaziva divljenje nogometnog svijeta, tako je jedan od korisnika Twittera napisao da bi tri liječnika trebala proučavati njegovu asistenciju:

"Neurolog - da vidi koliko brzo čita igru, da zna gdje se mora pomaknuti i gdje su njegovi suigrači. 

Biolog i fizičar - da proučavaju strukturu i oblik njegova tijela, ali i način na koji lopta leti."

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Više o