Nogomet
Nogomet

Ubojstvo dječaka šokiralo javnost, otkrivaju se detalji: ''Ovaj grad je slomljen''

Mocejon kraj Toleda zavijen je u crno nakon ubojstva dječaka.

Prijatelji drže Mateov dres (Foto:Profimedia)

Ove nedjelje Španjolskom je odjeknula vijest o ubojstvu 11-godišnjeg Matea, dječaka koji je igrao nogomet s prijateljima u gradiću Mocejon kraj Toleda.

Bilo je 10 ujutro kada je ubojica za kojim se još uvijek traga došao na nogometni teren Ángel Tardío i nožem izbo dječaka. Htio je napasti i mlade nogometaše, ali srećom nije uspio.

Tamošnja javnost je zgrožena. U tijeku je veliki lov na mladića od 16 do 18 godina koji je imao kapuljaču preko glave. Navodno je ubojica pobjegao u sivom Fordu Mondeo.

''Mateo je bio jako dobar dečko. Igrao se s prijateljima kada je ubojica došao. To je sve što znamo, ovo su teški trenuci'', rekao je Asell Sánchez, rođak ubijenog koji komunicira s medijima u ime obitelji.

Građani Mocejona s kojima su razgovarali mediji kažu kako isključuju mogućnost da se radi o obiteljskom nasilju. Mateova obitelj svima je poznata jer posjeduje pekare u gradu.

Velika potraga za ubojicom

O ovom slučaju oglasili su se i političari, koji su redom osudili strašan zločin. Potiho se spominje i mogućnost da se radi o imigrantu. Za to još nema nikakve potvrde jer identitet ubojice nije poznat.

U Engleskoj se zbog lažnih informacija nakon ubojstva triju djevojčica dogodila eksplozija protesta i sukoba na ulicama.

''Cijeli je grad šokiran ubojstvom. CD Mocejon izražava sućut obitelji, prijateljima i susjedima Matea, igrača naše akademije. Počivao u miru'', stoji u priopćenju nogometnog kluba.

''Ovaj je grad slomljen od tuge. Svaka je smrt strašna, ali smrt nevinog djeteta koje je igralo nogomet… nemam riječi'', rekla je gradonačelnica Concepción Cedillo.

Vlasti su na nogama, ali zasad nema vijesti o pronalasku ubojice.

VIDEO Revolucija u košarci: Pogledajte povijesni prvi koš za četiri poena

VIDEO Propali australski Hrvat ovog je puta pretjerao: Izbacili ga s teniskog terena

Procurila snimka razgovora zvijezda Reala: Ancelotti ljut, spominje jednu stvar

 

Više o