Nogomet
Nogomet

U Hajduku se nije nametnuo i brzo je otišao, četiri godine kasnije je uzdanica "dark horsea" Eura

U trenucima Hajdukovog traženja, dvije sezone u bijelom dresu odigrao je Oleksandr Svatok, čovjek koji će ovog ljeta zaigrati na Europskom prvenstvu.

Oleksandr Svatok (Foto:Ronald Gorsic / CROPIX)

Jedno vrlo zanimljivo ime, poznato s terena naše nogometne lige, pronašli smo na popisu igrača sudionika Europskog prvenstva.

I to ne bi bilo čudno da nije riječ o igraču koji se u HNL-u nije uspio istaknuti, ali je zato danas bitna uzdanica jedne od reprezentacija koje proglašavaju potencijalnim "dark horseom" natjecanja.

Nije uspio u Hajduku, otišao na mala vrata

Na popisu reprezentacije Ukrajine nalazi se Oleksandr Svatok, 29-godišnji stoper koji je prije nešto više od godinu dana debitirao u nacionalnom dresu te je velika uzdanica njihovog izbornika Sergeja Rebrova.

Svatok je Hajduk napustio u zimu 2020. godine te je otišao pokušati oživjeti karijeru u Dnipro-1. I ne samo da je uspio. Postao je jedan od najboljih stopera ukrajinske lige, a prošle godine sve je nagrađeno pozivom u reprezentaciju. 

Ustalio se u udarnoj postavi pa se ozlijedio

Dosad je nastupio u pet susreta, a tek što se ustalio je doživio ozljedu zbog kojih nije odigrao kvalifikacije ovog proljeća, kad su preko Bosne i Hercegovine te Izraela izborili Euro.

Ukrajina večeras gostuje kod Njemačke u prvoj pripremnoj utakmici, a očekuje se da Svatok zaigra i pokuša se izboriti za udarni sastav na Euru.

Ukrajina je favorit za prolazak grupe u kojoj se nalaze zajedno s Belgijom, Slovačkom i Rumunjskom. Prvi susret igraju 17. lipnja protiv Rumunjske u Munchenu.