Nogomet
Nogomet

Trenera Salzburga pitali za neugodnu scenu s navijačima protiv Dinama: "To je njihovo pravo"

Salzburg nakon tri kola još nije zabio niti jedan gol.

Pepijn Lijnders (Foto:Afp)

Premda je RB Salzburg s velikim ambicijama ušao u novu sezonu Lige prvaka, austrijski klub nakon prva tri kola ima tri poraza uz razliku pogodaka 0-9.

Sezonu su otvorili porazom u Pragu od Sparte sa 0-3, uslijedio je težak domaći poraz od Bresta sa 0-4, a u srijedu je na Red Bull Areni slavio i Dinamo sa 2-0.

"Ove tri utakmice nisu bile lagane, bile su teške. Ova momčad ima talenta i potencijala, ali moramo to "otključati". Jednostavno u ove tri utakmice nisu uspjeli, ali ne gubim nadu. Vjerujem u ovu momčad, siguran sam da možemo do pobjeda u Ligi prvaka," kazao je nizozemski stručnjak.

Otkrio je kako se osjećao nakon novog poraza.

"Volio bi da sam navijačima mogao pokloniti tri boda, želio sam da navijači budu ponosni na ekipu, nažalost, to se večeras dogodilo. Trudili smo se, pokušavali, s igračem manje smo imali dvije prilike. Nadam se boljim trenucima," istaknuo je Lijnders koji vodi Salzburg od svibnja ove godine.

"Moramo se popraviti, to je jasno, ali moramo podići glavu, borili smo se, kada smo ostali s igračem manje znali smo da će biti teško. Moramo izvući pouku uz ovog poraza. Vjerujem da ćemo se vratiti još jači. U prvih 25 minuta izgubili smo dosta lopti, to moramo smanjiti. Učenje je proces, a ako netko misli da je ovo kraj, vara se, ovo je tek početak."

Salzburg nakon tri kola još nije zabio niti jedan gol.

"Sve smo pokušavali, to je stara priča nogometa, stvarate prilike, ali ne postižete golove. Kada smo osvajali lopte, nismo povezali dodavanja i tako Dinamo stavili pod pritisak. Ekipa mora biti svjesna da mora još više raditi u učiti."

Dio navijača je prije kraja susreta napustio teren, a oni koji su ostali momčad s ispratili zvižducima.

"Nije bio najbolji dan što se tiče vremena i kada još gubiš, zato su i napustili stadion. To je njihovo pravo," poručio je na kraju.

Evo što pišu austrijski mediji o Dinamu: Jedan naslov se posebno ističe, a čitaju ga brojni Austrijanci

VIDEO Pogledajte kako su Kulenović i Petković srušili Salzburg

Dinamo je zaradio pravo bogatstvo pobjedom u Ligi prvaka