Nogomet
Nogomet

Trener Torshavna: "Ponavljam, ovo je nedopustivo. Hajduk će se trebati priviknuti na..."

Hajduk je svladao HB Torshavn u prvom susretu 2. pretkola, no konačna odluka pada na Farskim otocima

Adolfo Sormani (Foto:Ivo Cagalj/Pixsell)

Adolfo Sormani nije bio pretjerano zadovoljan izdanjem svog HB Torshavna u porazu od Hajduka (2:0) u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige na Poljudu.

Talijanski trener smatra kako je ovo bilo nedopustivo za njegovu momčad:

"Naš pristup je bio jako loš. Iskreno, to nije dopustivo. Hajduk je odigrao vrlo dobru utakmicu, bili su puno bolji od nas, pogotovo u tranziciji. Ponavljam, ovo je nedopustivo, Hajduk je kvalitetniji, ali znam da imamo u sebi sposobnosti za puno više od ovoga", kazao je talijanski trener.

Još uvijek ništa nije gotovo, konačna odluka za tjedan dana pada na Farskim otocima, a svjestan je toga i trener Torshavna. Izdvojio je jedan detalj koji bi mogao biti otežavajući za Gattusa i splitsku momčad:

"Pristup treba biti drugačiji. Moramo biti agresivniji i aktivniji. Isto tako će se Hajduk trebati priviknuti na umjetnu travu, ali glavna stvar je u našem pristupu."

Za kraj osvrnuo se na kazneni udarac kojeg je izborio Anthony Kalik, a iskoristio Marko Livaja za svoj prvi europski pogodak u dresu Bijelih:

"Nikad ne pričam o sucima. Vi recite je li bio jedanaesterac", zaključio je.

U 3. pretkolu Konferencijske lige pobjednik dvomeča, Hajduk ili HB Torshavn, ide na poraženog iz dvoboja Ružomberoka i Trabzonspora, a to bi po svemu sudeći trebala biti slovačka momčad.

VIDEO Pogledajte kako je krcati Poljud ispratio igrače Hajduka nakon pobjede

VIDEO Gattuso dizao publiku na noge svih 90 minuta, ali uvod utakmice će pamtiti cijeli život

Prvi put od grozne ozljede: Oršić upisao asistenciju u pobjedi i pritom olakšao Hajduku