Nogomet
Nogomet

Trener Sparte uoči Dinama kritizirao vlastite igrače, ali spremaju novu ludnicu

Sparta dočekuje Dinamo od 19 sati u borbi za Europsku ligu.

Brian Priske (Foto:Afp)

Večeras od 19 sati u Pragu će Sparta i Dinamo krenuti u posljednju bitku ovoljetnih kvalifikacija. Dinamo ima veliku prednost (3:1) iz prve utakmice i favorit je za prolazak u skupine Europske lige.

Tko ispadne, zadovoljit će se Konferencijskom ligom, a oba ždrijeba na rasporedu su ovaj petak nakon 13 sati.

U Pragu vjeruju kako pred svojim navijačima mogu nadoknaditi zagrebački minus, a trener Brian Priske nije se libio kritizirati vlastite igrače.

''Želimo prikazati dominaciju u igru, što smo i vježbali jako dugo. Nije važno tko igra'', rekao je danski stručnjak, kojem u posljednjoj utakmici nije igrao Slovak Haraslin, jedna od zvijezda kluba.

Priske nije zadovoljan napadačkom igrom svoje momčadi u utakmicama u Kopenhagenu (0:0) i Zagrebu (1:3).

''Individualno smo podbacili u napadu. Puno takvih prilika moglo je otići u našu korist, ali nije. Igrači moraju donositi bolje odluke i nadam se da će se to promijeniti u uzvratu.''

U Sparti vjeruju u preokret

Očito je Haraslin bio jedan od onih kojima su kritike bile usmjerene. No Slovak je uvjeren kako Dinamo može pasti i kako dva razlike nije nenadoknadivo u vrućoj atmosferi.

''Naravno, svi vjerujemo da je prolaz moguć. Pa nije to toliko loš rezultat. Znamo koliko smo jaki na svom terenu, dobri smo na lopti i zabijamo.''

Češki novinari izbacili su zanimljiv podatak. Ove sezone Sparta nije vodila duže od pet minuta. Protiv Kopenhagena je u Pragu na kraju bila prava golijada, čak 3:3 nakon 120 minuta.

''Naš je cilj Europa liga. Čvrsto vjerujem da ćemo uspjeti. Nitko od nas ne razmišlja o Konferencijskoj ligi'', poručio je Haraslin, koji bi večeras trebao startati na lijevom krilu.

Sudeći prema najavama, moglo bi večeras biti pogodaka. Nadamo se da će Modri spriječiti neki ludi rasplet.