Nogomet
Nogomet

Trener Bayerna sjetio se Dinama i Modrića: "Morao sam trčati za Lukom cijelu utakmicu"

Trener Bayerna Vincent Kompany prisjetio se utakmice Dinama i HSV-a u Maksimiru...

Trener Bayerna Vincent Kompany najavio je sutrašnju utakmicu s Dinamom u Ligi prvaka u njihovu trening-centru u Munchenu.

Sacha je ozlijeđen. Leimer ili Kimich na desnom boku?

"Imamo više opcija na toj poziciji. Još ćemo razmisliti."

Kako vam se sviđa novi format Lige prvaka. Hoće li biti uspješan?

"Teško je reći kakav je novi format dok ne vidimo kako će to ići. Nadamo se da ćemo doći do finala i osvojiti Ligu prvaka u našem gradu. Sutra imamo teškog suparnika, idemo po pobjedu. To je prvi korak."

Njegov trenerski debi u Ligi prvaka

Imat ćete debi u Ligi prvaka kao trener.

"Radujem se Ligi prvaka. To je moj prvi nastup u ulozi trenera. Nema razlike u pripremi, mi moramo u svakoj utakmici biti spremni. Želimo ostvariti svoj cilj, želimo pobijediti. Naravno da smo upoznati s prednostima i nedostacima našeg suparnika i da želimo što bolje iskoristiti naše dobre strane."

Kompany ističe:

"Za Bayern je bitno da smo dominantni u svakoj utakmici. To je jasno. Ali nije novost u nogometu da se razmišlja i o suparniku. Ako dopustite suparniku da se razigra i igra svoju igru, naravno da ćete upasti u probleme. Stoga je bitno da smo u svakoj utakmici sto posto fokusirani."

Španjolski sudac vrlo je lak na žutim kartonima. Je li to bila tema u pripremi?

"Naravno da to može biti tema. Ne želimo dobivati nepotrebne žute kartone. Sudac nije bitan, bitno da je budemo fokusirani i da sudac bude objektivan."

Luka Modrić (Foto: Afp)

Trčao za Modrićem po Maksimiru

Dinamo na startu Lige prvaka. Je li to dobar ždrijeb za Bayern?

"Morate zaraditi to da budete u Ligi prvaka. Kultura pobjednika obje momčadi vrlo je slična. Dinamo je navikao pobjeđivati kao i mi. Ali nadam se da ćemo mi pobijediti."

Stanišić je ozlijeđen? Što mislite o njemu? I sjećate li se da ste igrali na Maksimiru s HSV-om protiv Dinama?

"Josip će još neko vrijeme biti izvan terena. Mislim da se etablirao u Bundesligi. Uglavnom, nedostaje nam. Nadam se da će se brzo vratiti, ali nećemo ga forsirati. Bilo je davno, ali sjećam se utakmice na Maksimiru. Morao sam trčati za Modrićem cijelu utakmicu. Je li igrao i Mandžukić? Sjećam se napadača Tadića. Mi smo također imali dobru momčad. Mislim da smo pobijedili 2:0, bila je to Liga UEFA-e", kazao je belgijski stručnjak.

Neuer izdvojio dvojicu Dinamovih zvijezda : "Jedan je jak na lopti, a drugi je robustan"

Navijači Dinama pronašli način kako da ''prevare'' Bayern: Neće ih biti samo 3500

Direktor Bayerna euforičan o budućnosti sa Stanišićem: "On će postati jedno od lica kluba"