Nogomet
Nogomet

Mladi hrvatski reprezentativac potpisao s klubom iz La Lige na pet godina, dio odštete ide Hajduku

Realiziran je transfer koji je bio obvezan poslije povratka Valladolida u najviši rang španjolskog nogometa.

Stipe Biuk (Foto:Željko Hajdinjak/Cropix)

Hrvatski U-21 reprezentativac Stipe Biuk potpisao je petogodišnji ugovor s Valladolidom, čime je ovaj španjolski klub ispunio obvezu koju je imao prema Biukovom bivšem poslodavcu, američkog Los Angeles FC-u.

Biuk je u zimskom prijelaznom roku stigao na posudbu u Valladolid koji je u tom trenutku bio drugoligaš i borio se za povratak u najviši rang španjolskog nogometa. Prilikom dogovora o posudbi, u ugovor je ugrađena klauzula prema kojoj su Španjolci obvezni kupiti Biuka za odštetu od četiri milijuna eura ukoliko izbore plasman u La Ligu.

Valladolid je u tome i uspio, osvojivši drugo mjesto u Segundi i plasiravši se među elitu, pa je došao red za aktivaciju Biukove klauzule.

U međuvremenu, mladi Solinjanin dogovorio je svoju plaću i bonuse te je stavljen potpis na ugovor do 30. lipnja 2029. godine.

Od ovog posla lijepu financijsku injekciju dobit će i Hajduk. Splićani su, kad su u zimskom prijelaznom roku prije godinu i pol prodavali Biuka u Los Angeles FC, dogovorili s Amerikancima da im, osim odštete od šest i pol milijuna eura, pripada i 20 posto od Biukova budućeg transfera. To znači da će Amerikanci od odštete koju su dobili od Španjolaca morati Hajduku proslijediti 800.000 eura.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.