Nogomet
Nogomet

Hajduk se riješio još jednog igrača na kojeg nije računao: Otišao u Poljsku, evo kolika je odšteta

Hajduk je realizirao još jedan izlazni transfer, Jani Atanasov je otišao u poljsku Cracoviju.

Jani Atanasov (Foto:Tom Dubravec/Cropix)

Jani Atanasov više nije igrač Hajduka. Splićani su prodali 23-godišnjeg reprezentativca Sjeverne Makedonije, nova destinacija u njegovoj karijeri je poljska Cracovia. Odšteta koju će Hajduk dobiti iznosi 200.000 eura.

Time su Splićani nastavili rješavanje igračkog kadra u aktualnom prijelaznom roku. Zasad rade uglavnom izlazne transfere, Atanasov je bio u onoj skupini igrača na koju Hajduk nije dugoročno računao i kojima je na ljeto istjecao ugovor (David Čolina, Kristian Dimitrov, Samuel Eduok).

Atanasov je na Poljud stigao u rujnu 2020. godine nakon što je prethodno raskinuo ugovor s turskim Bursasporom. Za Bijele je upisao ukupno 69 službenih nastupa, a pri tom je postigao šest golova uz tri asistencije. Od tih golova, zasigurno je najupečatljviji onaj Dinamu na Maksimiru proteklo ljeto, kada su Splićani poveli, a Zagrepčani okrenuli na visokih 4:1.

Prošle sezone igrao je u četiri od pet utakmica prilikom osvajanja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a četvrtfinalu je postigao dva pogotka u pobjedi protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

"Presretan sam što sam imao priliku biti dio ovog velikog kluba. Želim se zahvaliti svim ljudima koji čine ovaj Hajduk, od Uprave, zaposlenika, mojih suigrača do nezaboravnih navijača koji su nam priuštili puno uspomena. Došao je trenutak za sljedeći korak u mojoj karijeri, a Hajduku želim sve najbolje, puno uspjeha i trofeja u budućnosti", poručio je Jani pri rastanku s Hajdukom.