Nogomet
Nogomet

Hajduk se rješava igrača koji je u svom drugom mandatu razočarao: Vraća se kući u Portugal

Portugalski stoper Ferro dogovorio je raskid ugovora s Hajdukom.

Ferro (Foto:Duje Klarić/Cropix)

Malo po malo Hajduk se rješava igrača koji su označeni kao prekobrojni i na koje na Poljudu ne računaju.

U takve spada i Ferro, 27-godišnji portugalski stoper koji je, prema izvještajima iz Portugala, dogovorio raskid ugovora sa Splićanima i vraća se u domovinu.

Ferrov novi klub bit će Estrela da Amadora koji je prošlu sezonu Primeire završio na 14. mjestu, nakon što je vodio grčevitu borbu za ostanak i ipak se uspio spasiti.

Ovaj razlaz Ferra i Hajduka bio je neizbježan, naročito nakon što je novi sportski direktor Nikola Kalinić odstranio iz momčadi njega, Yassinea Benrahoua i Leona Dajakua. Bilo je jasno da Portugalac neće ostati u Splitu, trenirati odvojeno od momčadi, ne igrati i primati plaću još dvije godine, koliko mu je trajao ugovor, jer bi se nakon toga doslovno mogao umiroviti.

Tražio je neko rješenje i pronašao ga u Amadori, gradiću u okolici Lisabona.

Ferro je u prvom mandatu ostavio dobar dojam, ali nije želio ostati

U Hajduku je Ferro bio u dva mandata, pri čemu je onaj prvi bio kudikamo uspješniji. Kad je u zimu 2022. došao na posudbu iz Benfice, u toj prvoj polusezoni je bio standardan stoper momčadi koju je vodio Valdas Dambrauskas i uspio je postići dva pogotka i upisati dvije asistencije u tih nekoliko mjeseci, pri čemu se posebno ističe izjednačujući gol Rijeci na Poljudu u finalu Kupa.

Nećkao se zatim oko ostanka na Poljudu, pa se vratio kući, pa otišao na posudbu u nizozemski Vitesse da bi ga Hajduk u veljači 2023. otkupio, plativši odštetu od 550.000 eura. Taj drugi mandat bio je, blago rečeno, katastrofalan pa je ovaj odlazak najbolje rješenje za sve.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.