Nogomet
Nogomet

Ovo je bolesno: Pogledajte koliku lovu Saudijci nude Messiju, Ronaldo će se pojesti od ljubomore!

Cristiano Ronaldo nedavno je stigao u Saudijsku Arabiju, vidjet ćemo hoće li i Lionel Messi.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo (Foto:Afp)

Mokri snovi (nogometnih) vlastodržaca u Saudijskoj Arabiji, o tome da u svoju ligu nakon Cristiana Ronalda dovedu i Lionela Messija, još uvijek se nisu raspršili.

U ovom slučaju, ne samo u istu ligu nego i u isti grad. Ronaldo se već polako privikava na život u saudijskoj prijestolnici Rijadu, a dok on zabija golove za Al-Nassr, gradski rival Al-Hilal odaslao je ponudu na Messijevu adresu.

Sastanak Al-Hilala i Messijevog oca Jorgea

Točnije rečeno, nije ju poslao doslovno nego ju je predočio Messijevom ocu Jorgeu koji je nedavno doputovao u glavni grad Saudijske Arabije. Premda su mnogi to protumačili kao sastanak na isključivo komercijalnom aspektu budući da je Messi ambasador Turističke zajednice Saudijske Arabije, engleski i francuski mediji složni su u ocjeni da je tu bilo govora i o tome da Lionel dođe u Al-Hilal.

Štoviše, pišu o ponudi koja bi Messija, u slučaju da odluči napustiti PSG u kojem Mbappe zarađuje puno više od njega, učinila najplaćenijim nogometašem današnjice i općenito govoreći, u povijesti nogometa.

Više od 200 milijuna eura po sezoni?!

Sami iznos nije procurio u medije, međutim poznato je da Al-Hilal nudi Argentincu više novca nego što Cristiano Ronaldo zarađuje u Al-Nassru. Uzmemo li u obzir činjenicu da je Ronaldova godišnja plaća, kada se zbroje svi prihodi, 200 milijuna eura, onda je jasno o kakvom se astronomskom iznosu radi odnosno da Al-Hilal neće štedjeti ne bi li privukao u svoje redove najboljeg igrača prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Kako će ovo podnijeti sujetni Ronaldo, ostaje za vidjeti. Sigurno mu neće biti drago što će ga Messi (i) na ovom polju nadmašiti.