Nogomet
Nogomet

Zvezda pobijedila regionalne rivale na Mercatu: Velika želja Dinama i Hajduka preselila se u Beograd

Timi Max Elšnik prelazi u Crvenu zvezdu za dva milijuna eura.

Timi Max Elšnik (Foto:Afp)

Nogometna reprezentacija Slovenije imala je Euro iz snova u Njemačkoj, a njezini igrači sad su veliki hit na nogometnoj tržnici. Jedan od njih je i Timi Max Elšnik, koji je bio velika želja regionalnih velikana Dinama i Hajduka, ali na koncu je završio u Crvenoj zvezdi, prenose srpski mediji.

Elšnik je odigrao sjajan Euro, a 26-godišnja slovenska „desetka“ zato je završila na radaru mnogih europskih klubova, međutim na koncu se odlučio za Zvezdu. Ne tako davno pisalo se o velikoj želji Dinama i Hajduka da ga dovedu, pisalo se kako ga traže i Southampton odnosno Leicester City, ali čini se da je odabrao susjedstvo.

Transfer težak dva milijuna eura

Središnji veznjak posljednje četiri godine igrao je u Olimpiji, koja će za njegove usluge inkasirati dva milijuna eura, pišu Srbi, 1,5 milijuna eura Slovenci će dobiti na ruke, a ostatak kroz bonuse.

Elšnik bi trebao parafirati ugovor na tri plus jednu godinu.

Elšniku, inače, ovo neće biti prvi izlet u inozemstvo. Godinama je, naime, igrao za Derby County, ali uglavnom je svoje vrijeme pod ugovorom tamo provodio na posudbama. No povratak u domovinu pokazao se kao pun pogodak jer mu je zajamčio poziv u reprezentaciju za Europsko prvenstvo i dao priliku da prvi put u karijeri zaigra u Ligi prvaka.

Uoči finala Eura odvijala se prava drama: Njemačka policija uhitila tri osobe, pripremale su krvavi pohod

VIDEO Velika nada koju su pratili Dinamo i Hajduka blista na startu sezone: U prvom kolu odmah zabio i asistirao

Bivši srpski izbornik poslao poruku Rakitiću: "Konačno si svoj na svome"