Nogomet
Nogomet

Težak udarac za City i velika šansa za Kovačića: Hrvat postaje ključan za Guardiolu

Španjolski veznjak u redovima Manchester Cityja – Rodri – teško se ozlijedio i morat će na operaciju…

Momčad Manchesterr Cityja (Foto:Afp)

Težak za udarac za Manchester City. Rodri, 28-godišnji španjolski veznjak i jedan od glavnih igrača Građana, teško je ozlijeđen i morat će pauzirati cijelu sezonu.

FOTO Kaos u Beogradu: Delije podigle transparent protiv Dina Rađe, narugali se Grobarima

Ozlijedio se tijekom derbija s Arsenalom, a naknadni liječnički pregledi pokazali su da je pretrpio puknuće križnih ligamenata desnog koljena.
Izvor je za ESPN rekao da je španjolski reprezentativac spreman za dodatne testove, ali sve ukazuje na spomenutu ozljedu te će vjerojatno biti podvrgnut operaciji u Barceloni.

Rodri se teško ozlijedio

U prijevodu to znači da je za njega sezona završena. Rodri je zamijenjen u 21. minuti nedjeljnog okršaja na Etihadu nakon što je pao na travnjak držeći se za koljeno u svojoj prvoj utakmici od prve minute u Premierligi ove sezone.

Arsenal je igrao s igračem manje i vodio 2:1, a City je postigao izjednačujući pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi preko Johna Stonesa. Remi je zadržao momčad Pepa Guardiole na vrhu ljestvice s 13 bodova u prvih pet kola.

Stranac na klupi Dinama i Mamićeve blamaže: U Hajduku i Rijeci rado bi se mijenjali s Modrima

Rodrijeva ozljeda veliki je udarac za Građane. Španjolski veznjak je izabran za igrača turnira na Euru 2024. nakon što je odigrao ključnu ulogu u trijumfu La Roje.

Kovačić postaje ključan veznjak Građana

Rodri je među favoritima za osvajanje Zlatne lopte, a njegova ozljeda bit će značajan udarac za City koji juri po peti uzastopni naslov u engleskog prvaka.

Prošli tjedan Rodri je sugerirao da su profesionalni nogometaši u Engleskoj blizu štrajka zbog sve većeg broja utakmica i zabrinutosti za zdravlje. Prošle je sezone odigrao 63 utakmice za klub i reprezentaciju te je moguće da je to utjecalo na ozljedu.

Kako god, Rodrijevom ozljedom otvara se još veći prostor u momčadi Cityja hrvatskom reprezentativcu Mateu Kovačiću, koji bi mogao postati ključni vezni igrač Građana.