Nogomet
Nogomet

Talijani objavili moguću senzaciju: Darijo Srna vraća se kući nakon 16 godina?

Darijo Srna mogao bi karijeru završiti u Hajduku.

Darijo Srna (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Regionalne novine sa Sardinije, L'Unione Sarda pišu kako je Cagliari ponudio Dariju Srni produženje ugovora za još godinu dana. To je opcija koja je bila dogovorena još prošlog ljeta. Bivši kapetan Vatrenih ima već 37 godina, ali čini se kako još nije spreman za mirovinu.

No Talijani pišu kako je klubu odgovorio da mu treba neko vrijeme da izabere, a bira navodno između Cagliarija i - Hajduka. Isti izvor tvrdi kako postoji ponuda Hajduka Srni da završi karijeru u svom klubu u kojeg je još kao junior stigao prije točno 20 godina.

Srna se navodno želi vratiti, ali vidjet ćemo što mu Bijeli mogu ponuditi i koja su njegova očekivanja od posljednje sezone u karijeri, zarada ili oproštaj u voljenom klubu. Naravno, moguć je i oproštaj od nogometa.

Njegovo bogato iskustvo koje broji čak šest velikih natjecanja te velik broj utakmica na najvišem nivou u Ligi prvaka sigurno bi bilo itekako vrijedno mladoj momčadi Siniše Oreščanina. Vidjet ćemo hoće li doći do dogovora i velikog povratka u Hajduk.

Rođenom Metkovcu bio je san završiti karijeru u omiljenom mu klubu, ali malo je tko mislio kako će se to i ostvariti. Srna je proveo čak 15 godina u Šahtaru iz Donjecka, a prošle je sezone njihov dugogodišnji kapetan stigao u Cagliari i Serie A.