Nogomet
Nogomet

Osijek u Velikoj Gorici došao do prvog ovosezonskog boda: Ovako izgleda ljestvica nakon tri kola

Gorica i Osijek podijelili su bodove u trećem kolu SuperSport HNL-a.

Osječani slave pogodak Vedrana Jugovića (Foto:Ronald Goršić/Cropix)

Utakmica trećeg kola HNL-a Gorica - Osijek završila je bez pobjednika, konačan rezultat bio je 2:2.

Tri dana nakon teškog dvoboja u Azerbajdžanu i ispadanja od Zire nakon izvođenja jedanaesteraca Osječani su stigli u Turopolje sa željom da pobjegnu sa začelja, jer nakon subotnjeg remija Slaven Belupa i Lokomotive, Osijek je u ovaj susret ušao kao posljednjeplasirani sastav naše lige.

Domaći su poveli golom Luke Kapulice (38) gosti su preokrenuli s dva pogotka Vedrana Jugovića (53, 61), da bi konačni rezultat postavio Damjan Pavlović (82).

Bolju igru u prvom poluvremenu domaći su materijalizirali preko mlado Kapulice koji je u 38. minuti s neštvo više od 10 metara pogodio sam donji lijevi kut suparničkog gola nakon odličnog dodavanja Mikanovića.

Jugović kapetanski povukao, ali momčad nije izdržala

Početkom nastavka na teren je stupio 34-godišnji kapetan Osijeka Jugović te u 15-ak minuta napravio preokret. Prvi je gol zabio glavom u padu s tri metra nakon što mu je loptu također glavom spustio Matković nakon ubačaja Omerovića, a drugi preciznim udarcem iz srca kaznenog prostora nakon što se domaća obrana nije najbolje snašla nakon blokiranog udarca Bukviću.

Konačni rezultat postavio je Pavlović koji se najbolje snašao na drugoj vratnici nakon što je Krizmanić glavom s prve vratnice prebacio udarac iz kuta Pršira.

Šesta Gorica sada ima dva boda, kao i sedmi Varaždin te osma Lokomotiva, dok je Osijek deveti s jednim bodom, koliko ima i zadnji Slaven Belupo.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Više o