Nogomet
Nogomet

Dinamo preokretom do slavlja protiv Slaven Belupa: Jakirović promiješao sastav, debitirao i njegov sin

Nogometaši Dinama pobijedili su Slaven Belupo 2:3 u 35. kolu SuperSport HNL-a.

Sandro Kulenović (Foto:Željko Hajdinjak/Cropix)

Nogometaši Dinama nastavili su pobjednički prvenstveni niz svladavši kao gosti koprivnički Slaven Belupo 2:3 (1:0).

Strijelci za Slaven Belupo bili su Daniel Štefulj u 4. minuti i Adrijan Jagušić u 62. minuti. Golove za Dinamo postigli su Fran Brodić u 48. minuti, Sandro Kulenović u 53. minuti i Luka Vrbančić u 93. minuti za pobjedu momčadi koja je već prije tjedan dana osigurala naslov prvaka.

Dinamo je u Koprivnici istrčao s drugom postavom bez večine igrača koji su kreirali niz od deset uzastopnih pobjeda u Hrvatskoj nogometnoj ligi i donijeli još jedan naslov prvaka u Maksimir. Takva momčad Sergeja Jakirovića šokirana je već na startu utakmice.

Ništa nije upućivalo na opasnost za Dinamovog vratara Danijela Zagorca, kad je domaća momčad izborila aut na 30-ak metara od gola gostiju.

Dinamu se kockice polako slažu, jedan scenarij je potvrđen: Evo što još Modri čekaju za bogat nagradni fond

Nije se činilo ni da postoji bilo kakva opasnost kad je lopta završila u nogama Daniela Štefulja, Dinamovog igrača na posudbi u Slaven Belupu, jer se nalazio uz aut crtu na više od 20 metara od vrata, jer u kaznenom prostoru Dinama nije bilo nijednog domaćeg igrača. No, Štefulj je odlučio oprobati svoj udarac, Opalio je lijevom nogom, a lopta je u čudnom luku preletjela Zagorca i završila u suprotnom gornjem kutu za vodstvo Slavena.

Pokušavao je Dinamo cijelo prvo poluvrijeme doći do izjednačenja, ali napori Jakirovićevih izabranika nisu donijeli rezultat. Neke pokušaje je zaustavio domaći vratar Ivan Čović, a u više situacija se Dinamovi napadači nisu najbolje snalazili u završnici.

Ekspresni preokret u drugom dijelu

Sve ono što su propustili u prvom poluvremenu, gostujući igrači su nadoknadili u nastavku. Jakirović je Gabrijela Vidovića zamijenio 18-godišnjim Lukom Vrbančićem, a Mahir Emreli je ušao umjesto Marka Roga koji je počeo utakmicu.

Već u 48. minuti Dinamo je došao do izjednačujućeg pogotka. Iz slobodnog udarca s desnog boka ubacio je u kazneni prostor Marko Bulat. Fran Brodić je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom završio u bloku. No, lopta se ponovno odbila na Brodićevu nogu, a on ju je preciznim i oštrim udarcem poslao u mrežu.

Slaven Belupo - Dinamo (Foto: Sofascore)

Samo pet minuta trebalo je Modrima za potpuni preokret. Visoko postavljena domaća obrana nije uspjela uloviti Dinamove napadače u zaleđu. Prvo ga je izbjegao Brodić, koji se po lijevoj strani sjurio prema kaznenom prostoru. Njegovu akciju pratio je sa suprotne strane i Sandro Kulenović. Brodić mu je u pravom trenutku poslao loptu, a Kulenović je lakoćom pogodio mrežu za 1:2.

No, domaća momčad se nije predala ni klonula. To im se isplatilo u 62. minuti. Nakon oduzete lopte u svojoj polovici igrači Slavena krenuli su u dobro organiziranu kontru protiv dvojice obrambenih igrača Dinama. Lopta je na kraju došla u noge 18-godišnjeg Adriana Jagušića koji se odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora. Na putu prema mreži lopta je pogodila u nogu Morena Živkovića, promijenila smjer i prevarila Danijela Zagorca.

Crveni karton usmjerio susret

Slaven Belupo je u 71. minuti ostao s igračem manje na terenu. Ganski veznjak Michael Agbekpornu je uspio u dvije minute zaraditi dva žuta kartona pa mu je riječki sudac Antonio Melnjak pokazao put prema svlačionici.

Poznato ime prvog HNL transfera za novu sezonu: U Osijek dolazi Dinamov nogometaš

No, domaća momčad je uspjela više od 20 minuta izdržati bez primljenog pogotka, samo da bi pokleknuli u 93. minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Dinamo na 17 metara. Loptu je namjestio Marko Bulat i silovito opalio prema lijevom kutu. Čović je uspio obraniti taj udarac, ali je prvi na odbijenoj lopti bio 18-godišnji Luka Vrbančić i svojim prvim prvenstvenim pogotkom donio Dinamu 11. uzastopnu pobjedu u HNL-u.

 

Standings provided by Sofascore