Nogomet
Nogomet

"Kletva" bačena na Real: Ovo je utjeralo strah u kosti, evo za koga najviše strepe

Zabrinjavajuće "prokletstvo" pogađa obrambenu liniju Real Madrida i koje sada prijeti Judeu Bellinghamu…

Igrači Reala slave pogodak Judea Bellinghama (Foto:Afp)

Jedna sugestivna objava podigla je poveću prašinu među navijačima Real Madrida na društvenim mrežama. Post izvjesnog @MarioHurtado5 na X-u postao je viralan na društvenim mrežama i od njega se navijačima Reala diže kosa na glavi.

Istra predstavila novo pojačanje na otvorenom treningu: Ima čak 77 nastupa za reprezentaciju

Posebice se o njoj priča nakon teške ozljede Danija Carvajala, čija se ozljeda nadovezuje na prethodne, također ozbiljne ozljede Courtoisa, Militaa i Alabe. Sada je Bellingham taj koji je pod prijetnjom, sugerira dotična objava na popularnoj društvenoj mreži.

"Kletva" bačena na svlačionicu Reala

Zašto? Zbog korelacije brojeva i položaja sjedišta spomenutih igrača u svlačionici Kraljevskog kluba. Mjesta su raspoređena po redoslijedu brojeva koje igrači Reala nose. Naime, nakon Courtoisovog broja 1, dolazi Carvajalov broj 2, Militaov broj 3 i Alabin broj 4, a sve četvorica su ozlijedili.

Podigla se velika prašina, evo što se događa: Buka oko suđenja i kobne pogreške

Naravno, riječ je o pukoj slučajnosti, no znamo da je u nogometu, a i općenito u sportu, praznovjerje vrlo zastupljeno. Mnogi igrači i treneri imaju svoje male rituale koje ni za živu glavu ne propuštaju.

Najviše se strepi za Bellinghama

Imaju ih i mnogi navijači, pogotovo pasionirani kladitelji, to je poznata stvar. Tako ne čudi što su se počeli nizati postovi sa spominjanjem uroka koji su napali Realovu svlačionicu. Najčešće pitanje: hoće li Bellingham, koji nosi broj 5, biti sljedeći na listi ozlijeđenih?

"Broj Judea Bellinghama treba promijeniti za njegovo dobro i treba ga vratiti Valleju", objavio je jedan od komentatora. Naravno, ima tu puno šale i ironije, no zanimljiva koincidencija koju je primijetio izvjesni MarioHurtado5, korisnik X-a i navijač Reala koji ima desetke tisuća pratitelja.

Poljud je od Hajduka ovo čekao sedam dugih godina

Činjenica je da Bellingham od prošle sezone vuče ozljeda ramena zbog koje još nije na sto posto. Sezonu je započeo bez zaštite, ali morao ju je vratiti nakon jednog nezgodnog pada na travnjak.

Niz ozljeda

Neki komentatori se pitaju je li bačena kletva samo na obrambenu liniju Reala ili na cijelu momčad? Courtois je 10. kolovoza 2023. pretrpio puknuće prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena. Četiri dana kasnije Militao je zadobio sličnu ozljedu. Dana 17. prosinca David Alaba također je izbačen iz stroja, a nedavno je na red došao Carvajal, koji se također oprostio od sezone.

Nesreće su pogodile obrambenu liniju Reala, a Ancelotti je zatražio da mu se hitno dovede samo vratara Kepu Arrizabalagu, koji je naposljetku završio na klupi. Madriđani nisu dovodili obrambene igrače kako bi zakrpali rupe, već su se okrenuli unutarnjim rezervama, no ako se bolnica na kraju grada proširi, problem bi mogao eskalirati.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.