Nogomet
Nogomet

Stjepan Tomas dobio otkaz nakon prvog ligaškog poraza na klupi kluba ekscentričnog vlasnika

Hrvatski trener Stjepan Tomas tek je četiri mjeseca sjedio na klupi Šerifa iz Tiraspola.

Stjepan Tomas (Foto:Afp)

Uistinu su rijetki i ekstremni slučajevi u kojima neki nogometni trener ostaje bez posla nakon prvog poraza u 12 ligaških utakmica. No, to se dogodilo Stjepanu Tomasu, do danas treneru moldavskog Šerifa iz Tiraspola.

Zapravo, to je moguće ako vam je gazda, Viktor Gušan, ekscentrični bogataš i bivši pripadnik KGB-a. Ovaj 60-godišnjak inače nema strpljenja s trenerima, a ovdje se čini kao da je samo čekao pravi razlog za otkaz Tomasu, s čijim učinkom nije bio zadovoljan.

Šest bodova prednosti unatoč porazu

To se dogodilo nakon poraza od Petrocuba rezultatom 1:0. Nije time Šerif nešto previše ugrožen, budući da im je drugoplasirani Petrocub time tek prišao na šest bodova zaostatka, ali je očito bilo dovoljno da Gušan reagira na sebi svojstven način.

Vjerojatno se dio nezadovoljstva krije u tome što je Tomas prvo eliminiran iz kvalifikacija za Ligu prvaka, koju je Šerif prošle sezone igrao, a onda je u dosadašnjem natjecanju Europske lige uspio upisati tek jednu pobjedu i tri poraza iz četiri susreta.

Zapravo, malo je trenera koji su s njim uspjeli surađivati, a jedan od njih je Zoran Zekić, koji je trener Šerifa bio u dva navrata te je on sam progovorio o Gušanu i načinu na koji isti uspješno, ali neobično vodi klub.

Tomas je na poslu izdržao tek 15 dana više nego njegov prethodnik Viktor Mihajlov, a od listopada 2015. do danas promijenili su deset trenera. Među njima su bila još dva Hrvata, Zoran Vulić i Goran Sablić pa je očito da vlasnik Šerifa voli imati Hrvata na klupi svog kluba. No, s njima nije ništa strpljiviji nego s nekih drugim trenerima.