Nogomet
Nogomet

Kapitulacija srpskih klubova u Europi: Padaju jedan za drugim, a koeficijent im je niži od HNL-a

Sinoćnji porazi Partizana i TSC Bačke Topole doveli su rekord srpskih klubova u europskim natjecanjima na 35 poraza u 40 utakmica.

Partizan - Gent (Foto:Profimedia)

Srbija je u prethodnoj i aktualnoj sezoni imala čak dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a ukupno pet u svim europskim natjecanjima.

Unatoč tome što su prošle sezone tri srpska kluba izborila grupne faze europskih natjecanja, što zvuči impresivno, pokazalo se kako liga nije spremna za to.

Partizan je u četvrtak kod kuće doživio poraz od Genta u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige, dok je TSC Bačka Topola u play-offu Europske lige kod kuće izgubila od Maccabi Tel Aviva (3:0). U borbi za Ligu prvaka Crvena zvezda je u prvom susretu poražena od Bodo Glimta.

Još dva kluba sudjelovala su u kvalifikacijama: Vojvodina je ispala u trećem pretkolu Konferencijske lige od Ajaxa, a Radnički je eliminiran od crnogorskog Mornara već u drugom pretkolu.

Partizan je posebno razočaranje u očima mnogih s obzirom na to da su krenuli u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Tamo su poraženi od Dinamo Kijeva pa kasnije iz Europske lige od Lugana. Nakon domaćeg poraza od Genta izgledno je kako će u potpunosti ostati bez europske jeseni.

Srpski su klubovi u posljednjih 40 europskih utakmica pretrpjeli čak 35 poraza, uz samo dvije pobjede i tri remija. Trenutačno su pali iza hrvatske lige i nalaze se na 21. mjestu, a uzvrati ne donose dobre vijesti za koeficijent.

VIDEO Žestoka rasprava na temu Hajdukovih financija, Jakobušića i NO-a: "Zgriješio si? Kupi prnje i aj bok"

Đalović opleo po vlastitom igraču nakon remija: "On je izvrstan, no moramo biti manje sebični"

VIDEO Jedan od najvećih promašaja u novijoj povijesti nogometa: Je li moguće da se ovo dogodilo?!