Nogomet
Nogomet

Srbija jedva pobijedila jednu od najslabijih momčadi Europe

Nogometaši Srbije savladali su u gostima reprezentaciju Cipra s minimalnih 0:1.

Sergej Milinković Savić protiv Cipra (Foto:Profimedia)

Nogometaši Srbije pobijedili su u prijateljskoj utakmici u gostima u Larnaci selekciju Cipra rezultatom 1:0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Sergej Milinković-Savić u sedmoj minuti.

Odlučujući trenutak utakmice viđen je u sedmoj minuti, Lazar Samardžić ubacio je s desne strane na prvu vratnicu, gdje se najbolje snašao Milinković-Savić, koji je s pet metara zatresao mrežu.

Mitrović promašio kazneni udarac, Cipar imao vratnicu

Samo tri minute kasnije Laifis je igrao rukom u svom kaznenom prostoru nakon udarca Samardžića, a sudac je pokazao na bijelu točku. Aleksandar Mitrović je pucao, ali vratar Cipra Joel Mall brani njegov udarac.

Najbolju priliku Cipar je imao u 65. minuti, kada je Pitas s 20 metara pogodio vratnicu.

Srbi su prije četiri dana izgubili kod Rusije 0:4.

Cipar je inače kvalifikacije za Euro završio sa svih osam poraza u skupini s Gruzijom, Norveškom, Španjolskom i Škotskom, dok su u posljednjoj sezoni Lige nacija zauzeli posljednje mjesto u svojoj skupini Lige C, gdje su još bili Sjeverna Irska, Kosova i Grčka. 

Oni su tako već godinama daleko od nekadašnjeg statusa jedne od najneugodnijih malih reprezentacija, no Srbija, čija javnost od nastupa na Euru očekuje jako puno, ih je tek minimalno savladala.