Nogomet
Nogomet

Španjolski mediji slave heroja koji je uništio Hajduk i spominju pakao u uzvratu na Poljudu

Hajduk je poražen kod Villarreala s 4:2.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Villarreal je s pola snage pobijedio Hajduka na stadionu Levantea u Valenciji na kojem se igralo zbog obnove domaćeg terena Žute podmornice.

Izmiješani sastav domaćih dobro je izmiješao obranu Hajduka koja je čak četiri puta kapitulirala već u prvih 45 minuta. Srećom za Bijele, domaćin je usporio u nastavku, a onda je Marco Fossati nakon izborenog penala Kalinića zabio za relativno utješnih 4:2

''Vidjeli smo dva lica Villarreala. Ono Emeryja, stručnjaka za nokaut utakmice i ono opušteno iz drugog dijela zbog čega u Splitu putuju ipak s određenim rizikom'', piše Marca.

VIDEO Torcida je poslala jasnu poruku igračima nakon poraza od Villarreala

''Kao što se to često dogodi nakon sjajnog prvog dijela, opuštanje je oživilo Hajduk zbog čega će ostala nada gostima da u uzvratu pripreme pakleni doček. Ipak, zbog viđenog na utakmici, momčad Unaija Emeryja ne bi se zbog toga trebala previše brinuti'', zaključuje najtiražniji sportski dnevnik u Španjolskoj.

Španjolci slave heroja domaćih

Uglavnom svi tamošnji mediji slave bivšeg igrača Levantea, Josea Luisa Moralesa koji je dva put zabio i jednom asistirao.

''Morales se pokazao u svojoj kući i eliminirao Hajduk'', naslov je izvještaja na Asu koji piše kako je neki strah od nastupa u novoj europskoj sezoni postojao možda nekih 15-ak minuta.

Uglavnom hvale dvostrukog strijelca Moralesa te napominju kako Žutu podmornicu na uzvratu u Splitu čeka pravi pakao.

''Drugi dio su obilježili promašaji domaćina te djetinjasti penal zbog kojeg je rezultat ispao više tijesan nego što je bio'', završava u izvještaju As.

I Mundo Deportivo slavi sjajnu utakmicu Moralesa koji je praktički jedini igrao na domaćem terenu.

''Hrvatski klub je sve zabrinuo na početku, no Jose Luis Morales se pobrinuo da gosti prestanu s neugodnostima'', piše katalonski list te spominje kako je nakon gola Fossatija Hajduk čak imao prilike za smanjiti i na 4:3.