Nogomet
Nogomet

Hajduk sjajnim videom predstavio još jedno pojačanje: Igrao je za Belgiju i bio Perišićev suigrač!

Vadis Odjidja-Ofoe potpisao je za Hajduk.

Vadis Odjidja-Ofoe (Foto:Hajduk Digital TV/Screenshot)

Drugo pojačanje u jednom danu predstavio je Hajduk u poslijepodnevnim satima srijede. Novi igrač Majstora s mora postao je Vadis Odjidja-Ofoe, veznjak koji je svojedobno igrao u engleskoj Premier ligi i ima tri nastupa za reprezentaciju Belgije, a donedavno je bio kapetan belgijskog Genta. 

Odjidja-Ofoe je peto pojačanje za Hajduka u aktualnom prijelaznom roku, zasigurno i najvažnije jer se radi o igraču dovedenom za deficitarnu poziciju u veznom redu, a ujedno i najzvučnije s obzirom na njegov životopis i sve što je prošao u karijeri.

Zanimljivo, Odjidja-Ofoe je svojedobno, od ljeta 2009. do ljeta 2011., u Club Bruggeu bio suigrač Ivana Perišića koji je bio i ostao najveća želja navijača Hajduka u ovom prijelaznom roku. Zajedno su odigrali 78 utakmica.

"S izuzetnim zadovoljstvom možemo potvrditi da je legendarni belgijski veznjak Vadis Odjidja-Ofoe od novi igrač HNK Hajduk. Na Poljud stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Gentom, a za Bijele je potpisao ugovor do 2024. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu. Nosit će dres s brojem 8. Status legende u Belgiji dobio je odigravši preko 300 utakmica u Jupiler ligi, a iza sebe ima i 108 nastupa u europskim natjecanjima. Bio je reprezentativac Belgije i kapetan Genta. Igrač je golemog iskustva s preko 500 službenih nastupa u karijeri u različitim natjecanjima. Postigao je 56 pogodaka te osvajao Kup i Superkup Belgije te prvenstvo Poljske. U prošloj sezoni odigrao je 44 utakmice za Gent", objavio je Hajduk na svojoj službenoj stranici.

Odjidja-Ofoe: Imam prijatelje koji su već tu u klubu

"Nakon razgovora s trenerom i ljudima iz Uprave imao sam jako dobar osjećaj. Objasnili su mi veličinu ovog kluba i ambicije, to je za mene bio veliki izazov. Svidjelo mi se što sam čuo i zato sam sada ovdje. Imam prijatelje koji su već tu u klubu ili koji poznaju klub pa sam ih pitao za informacije i sve što su mi rekli u Hajduku bilo je jako pozitivno. Dijelio sam svlačionicu s Lovrom Kalinićem u Gentu i jedva ga čekam opet vidjeti. Marko Livaja bio je moj suparnik u Grčkoj kad sam igrao za Olympiacos. Znam njegove kvalitete i sretan sam što ćemo sada igrati skupa", ispričao je Vadis za Hajduk Digital TV nakon potpisa ugovora.