Nogomet
Nogomet

Dinamo iskoristio HNS-ov džoker i odgodio veliki derbi s Hajdukom!

Dva najveća hrvatska kluba trebala su odmjeriti snage u nedjelju 29. studenog na Maksimiru, ali od toga neće biti ništa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U sklopu 13. kola HNL-a u nedjelju 29. studenog na Maksimiru se trebao igrati najveći derbi hrvatskog nogometa i hrvatskog sporta općenito: Dinamo - Hajduk.

Međutim, od derbija neće biti ništa jer je Dinamo uputio zahtjev za odgodom, a povjerenik za natjecanje Josip Brezni to je uvažio te je stigla i službena potvrda da je derbi odgođen.

"GNK DINAMO je dana 21. 11. 2020. pismeno zatražio odgodu utakmice 13. kola HT Prve lige DINAMO - HAJDUK zbog pripreme i nastupa u utakmicama 4. i 5. kola UEFA Europa lige. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u UEFA klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmica te je donesena odluka o odgodi. Prema odredbama Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a kako on ovisi o nastupima GNK-a Dinamo u UEFA Europa ligi, donesena je odluka kao u izreci", stoji u obrazloženju koje je poslano klubovima.

Modri su tako odlučili iskoristiti mogućnost koju je Hrvatski nogometni savez dao svim klubovima koji su predstavljali Hrvatsku u europskim natjecanjima ove sezone.

Iz HNS-a su još prije nekoliko mjeseci donijeli odluku da svi naši predstavnici u Europi imaju pravo na odgodu jedne utakmice tijekom igranja kvalifikacija, a oni koji se plasiraju u grupnu fazu mogu odgoditi još jednu utakmicu, ukupno dvije.

Legitiman, a i logičan potez Dinama

Dinamo tijekom kvalifikacija za Ligu prvaka, a kasnije i uoči play-offa za Europsku ligu, to svoje pravo nije iskoristio, odlučili su Modri čekati povoljan trenutak i dočekali su ga sada. Poslije poraza u Osijeku Zagrepčani nisu gubili vrijeme i odmah su poslali povjereniku za natjecanje zahtjev za odgodu jer je propisani rok za odgodu najmanje tjedan dana prije zakazanog termina utakmice u HNL-u.

Pred Dinamom su dva uzastopna gostovanja u Europskoj ligi, 26. studenog igraju kod Wolfsbergera u Austriji, a 3. prosinca je sraz s Feyenoordom u Rotterdamu. Između toga su trebali igrati s Hajdukom, ali taj će derbi biti prebačen za proljetni dio sezone.

Tako su Modri dobili 10-ak dana mira i potpunog fokusa na dva europska izazova, a idući HNL dvoboj će im biti gostovanje kod Slaven Belupa u Koprivnici u nedjelju 6. prosinca.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore