Nogomet
Nogomet

Slučaj Brekalo 2 podigao prašinu u njemačkom nogometu: "Neću potpisati ta gej sranja"

Kevin Bahrens odbio je sudjelovati u akciji Wolfsburga kojom žele promovirati različitost i toleranciju. Slučaj dosta nalikuje na onaj u koji je bio umiješan Josip Brekalo prije šest godina.

Josip Brekalo (Foto:Afp)

Nogometaš Wolfsburga Kevin Behrens navukao je na sebe bijes njemačkih medija zbog poteza koji je izazvao puno pažnje u tamošnjoj javnosti, a strahovito podsjeća na onaj kad je Josip Brekalo igrao u tom klubu.

Klupski marketing tražio je da parafiraju artikle koji će biti stavljeni na prodaju ili biti ustupljeni dobrotvornim kampanjama, a između ostalog, to su zamolili i Behrensa.

Trebao je potpisati posebno izdanje dresa u duginim bojama kojim klub želi biti primjer različitosti i tolerancije, ali on ih je odbio uz komentar:

"Neću potpisati takva gej sranja."

Svojedobno je i Josip Brekalo odbio sudjelovati u sličnoj akciji dok je igrao za Wolfsburg, kad je klub planirao uvesti vrpcu u duginim bojama. Brekalo je tad izjavio:

"Ne mogu sudjelovati u toj akciji jer se protivi mom kršćanskom odgoju."

Kevin Behrens (Foto: Afp)

Behrens završio na razgovoru pa se ispričao

O ovom aktualnijem slučaju obaviještena je uprava, a Behrens je završio na razgovoru kod sportskog direktora. Na upit Bilda, koji je svojedobno prenio i Brekalovu izjavu, odgovorili su:

"Tijekom internog sastanka bilo je izjava koje nisu bile u skladu s klupskim stajalištem. Incident je interno riješen. Wolfsburg ističe kako je svjestan svoje društvene odgovornosti. Klub i njegovi zaposlenici zalažu se za različitost i toleranciju, temeljne vrijednosti poput poštovanja, poštenja i otvorenosti oduvijek su čvrsto ukorijenjene u našoj filozofiji."

Ispričao se i akter…

"Moji spontani komentari apsolutno nisu bili u redu. Želio bih se ispričati. Tema je bila jasno interno raspravljena i neću je više komentirati", podvukao je Bahrens.

Tablica Bundeslige:

Standings provided by Sofascore