Nogomet
Nogomet

Slovenija odradila prvi trening uoči Hrvatske: Bivši dinamovac priključen stožeru

Hrvatska i Slovenija sastaju se ove subote u Dohi uz rijenos na Novoj TV i gol.hr-u od 15 sati.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ove subote u 15 sati Hrvatska i Slovenija odigrat će prijateljski dvoboj u Kataru, a izabranici Matjaža Keka već su stigli u Dohu i odradili prvi trening.

U Dohu su doputovala i šestorica reprezentativaca, a ostali će stići izravno iz svojih klubova u katarsku bazu slovenske vrste, a među njima je i jedan nogometaš iz Prve HNL, Adam Gnezda Čerin koji nosi dres Rijeke.

Cestar debitira kao pomoćni trener Slovenije

Na turniru u Dohi stručnom stožeru će se prvi put priključiti i Boštjan Cesar.

Dosadašnji izbornik U19 reprezentacije, koji je dio igračke karijere proveo u zagrebačkom Dinamu, vraća se u reprezentaciju u kojoj je zadnji put igrao kao igrač s najviše nastupa i kapetan, a sada se Cesar vraća kao trener.

"Cesar je karakterno dokazan, premda je jedno biti igrač i kapetan, a drugo trener. Sada će imati drugu ulogu, no siguran sam kako će to biti dobro za reprezentaciju," kazao je Kek.

Priprema za Ligu nacija

Utakmice u Dohi slovenskoj reprezentaciji će poslužit kao priprema za Ligu nacija u lipnju, kada će Slovenija po prvi put nastupiti u B ligi protiv Švedske, Srbije i Norveške.

"Raduju me utakmice protiv Hrvatske i Katara, ali radujem se i što ćemo imati priliku odraditi nekoliko treninga više. To nećemo momći u lipnju kada krenu natjecanja u Ligi nacija. Na koncu prvenstva nas očekuju još četiri utakmice protiv jakih reprezentacija i ovo je prilika da se netko od igrača nametne," kazao je slovenski izbornik Kek za stranicu Slovenskog nogometnog saveza osvrnuvši se na prvi ogled protiv "Vatrenih".

Treći dvoboj Hrvatske i Slovenije

Bit će to treća međusobna utakmica u posljednjih godinu dana. U ožujku 2021. Slovenija je na startu kvalifikacija za World Cup slavila u Ljubljani sa 1-0, dok su "Vatreni" u rujnu uzvratili u Splitu pobjedom 3:0.

"Nadam se da će naša treća utakmica biti nalik onoj prvoj. Hrvatska ide na svjetsko prvenstvo, to je top reprezentacija," naglasio je slovenski strateg prilikom objave popisa igrača.