Nogomet
Nogomet

Škotski mediji uoči velikog finala Eura: "Spasite nas od engleske pobjede, jer ćemo stalno slušati o tome"

Engleska i Škotska najstarije je rivalstvo u povijesti nogometa, a u 2024. mržnja je još uvijek tu

Škotski navijači (Foto:Afp)

Engleska reprezentacija izborila je drugo uzastopno finale Europskog prvenstva, a nakon poraza od Italije u prošlom izdanju, ovoga puta će okušati svoju sreću protiv Španjolske.

Nedjelja će biti povijesni dan za Gordi Albion, reprezentaciju koja nikada nije osvojila ovo natjecanje. Cijela država biti će na nogama i bodriti svoje miljenike, a sjeverno od njih, atmosfera će biti potpuno drugačija.

Najstarije rivalstvo u nogometu

Škotska i Engleska najstarije je nogometno rivalstvo započeto davne 1872. godine, a mržnja sa škotske strane eskalira s obzirom na to koliko je Engleska blizu uspjeha.

Obje reprezentacije nastupile su na ovogodišnjem izdanju, a najkreativniji dio zasigurno je bila poznata lista škotskih heroja na kojoj se pojavljuju engleski izbornik Gareth Southgate i hrvatska legenda Mario Mandžukić.

Pred veliko finale Eura, jedan škotski list objavio je provokativne naslove, što nije iznenađujuće s obzirom na njihovu podršku škotskoj neovisnosti. "Vrijeme je za osvetu”, stoji na naslovnici The Nationala.

"Naša poruka Španjolskoj: Spasite nas od engleske pobjede, jer ćemo stalno morati slušati o tome", dodatno se navodi na istoj naslovnici.

Još šokantnija je ilustracija na naslovnici. Na njoj Rodri udara loptu koja je prikazana kao debeli engleski navijač.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Čitateljima je ponuđeno i objašnjenje, pa tako The National piše:

"Svakog ljeta pune vaše plaže. Piju vaše pivo. Prave nered u vašim hotelima. Jedu pržene doručke cijelog dana umjesto vaše prekrasne hrane. Umirovljuju se u vašim gradovima i koriste vaše javne službe. Ne trude se ni naučiti jezik."

VIDEO Igrao je za Juve, PSG i Everton, a sad se propisno osramotio na predstavljanju u novom klubu

Gorica razbila Lokomotivu u pripremnoj utakmici

Ivan Rakitić objavom na Instagramu zapalio Split: Je li vrijeme za povijesni transfer Hajduka