Nogomet
Nogomet

Skomina komentirao sve sporne situacije s utakmica Dinama i Hajduka: Posebno se dotaknuo suca Bela

Iza nas je 10. kolo SuperSport HNL-a.

Dario Bel (Foto:Saša Miljević/Pixsell)

Jako puno kontroverzi izazvalo je suđenje Darija Bela na utakmici Istra 1961 - Dinamo.

Pregršt je komentara na društvenim mrežama bilo, čak i od strane navijača Dinama, kako je osječki arbitar bio izrazito naklonjen Modrima ove subote na Aldo Drosini.

Nekadašnji UEFA-in elitni sudac Damir Skomina u emisiji na MAXSportu komentirao je tri sporne situacije, ali i otkrio što je prema njegovom mišljenju bio okidač za Belovu lošu arbitražu.

"Bio je penal za Dinamo"

"Po meni je trebao dati u 35. minuti žuti karton Torrenteu za povlačenje protivnika. To je bio ključan trenutak. Morao je dati, a onda je klupa kasnije poludjela i žuti karton treneru nije ništa riješio", rekao je Skomina, a zatim počeo secirati jednu po jednu situaciju oko kojih se diglo dosta buke.

"58. minuta, moj je dojam da Ademija lopta pogađa ispod pazuha, dakle ne u ruku nego u tijelo i to za mene nije kazneni udarac. Mišićev prekršaj je bio prekršaj i ništa više od toga, možemo čak i razgovarati je li bio kontakt za faul", osvrnuo se Slovenac na traženje domaćih da se veznjaku Modrih dodijeli drugi žuti.

Evo što je rekao o dosuđenom penalu za Dinamo:

"Na takvoj utakmici što god dosudiš više ti nitko ne vjeruje... U ovoj situaciji Koski ide na Petkovića s dvije ruke, lopta ga uopće ne zanima, za mene kazneni udarac."

"Drugi gol Hajduka je regularan"

U Koprivnici su se žalili na suđenje nakon poraza od Hajduka, posebno negodujući zbog drugog pogotka Splićana. Trener Mario Kovačević i igrači Slavena smatrali su da je bio prekršaj Ismaela Dialloa na Antoniju Bosecu, ali Skomina se ne slaže s njima.

"Neupitno je da Diallo prvi igra loptom, iako dinamika nije ista tu mogu povući paralelu s Livakovićevim isključenjem protiv Poljske koje po meni nije postojalo. Diallo tu igra potpuno nogometno a igrač Belupa ide vrlo opasno za sebe, spušta glavu, i to za mene nije prekršaj. U pravilima nogometne igre stoji da i igrač koji sam sebe dovodi u opasnost može biti kažnjen", zaključio je Skomina.

Tablice omogućuje Sofascore