Nogomet
Nogomet

Sjećate li se njega? Pokazivao je srednji prst navijačima Dinama, a iznenadit će vas gdje danas igra

Paulo Machado jedan je od poznatijih stranaca koji su igrali u Dinamu.

Paulo Machado, Zdravko Mamić i Eduardo (Foto:Boris Kovacev/Cropix)

Kroz SuperSport HNL prošla je puno stranaca, rijetki su ostavili dubok trag u hrvatskim klubovima, a bilo je i onih problematičnih.

S jednim je posla imao i Dinamo. Riječ je o Paulu Machadu, danas 38-godišnjaku. Bivši portugalski reprezentativac sa šest nastupa u Zagrebu je proveo tri godine. Upisao je za Dinamo 117 nastupa, zabio sedam golova i dodao 21 asistenciju.

U Dinamu je u tri sezone prošao svašta, no jedna je situacija obilježila njegov boravak u Hrvatskoj. Machado je na utakmici protiv Moldea pokazao navijačima Dinama srednji prst, i to nekoliko puta prilikom izlaska iz igre.

Sucu Sergeu Gumiennyju to nije promaknulo, došao je do Machada, koji je već bio na klupi, i pokazao mu crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Igra u petoligašu 

Kasnije se ispričao, a ovako je govorio:

"Nisam sinoć mogao zaspati. Moje ponašanje bilo je loš primjer svima, posebno djeci. Znam da me čeka kazna, počevši od navijača, kluba, medija, UEFA-e i, kao uvijek, prihvatit ću odgovornost za svoje postupke. Jučer je bio rođendan mog oca, koji voli nogomet. Obećao sam mu pobjedu i da ću mu posvetiti gol ako ga zabijem, za sve što je učinio za mene. Ali dogodilo se suprotno...

Imam dva mala sina koji također vole nogomet, učim ih istu poruku koju je mene otac učio, ako navijate za momčad, navijate i u dobrim i u lošim trenucima. Momčad je kao obitelj, a obitelj ćete uvijek braniti.

Ja sam nogometaš i sada sam na terenu, više nisam na tribinama. Moj je posao trčati, raditi i pomoći ekipi pobijediti. Razumijem kako je biti na tribinama i kako to može biti frustrirajuće. Jer i ja sam navijač kada nisam na terenu. Razumijem vas'', rekao je Machado.

Danas i dalje igra nogomet, a zanimljivo je da igra amaterski nogomet. Trenutačno je član švicarskog petoligaša Boudryja.

U karijeri je igrao i za velikane Porto, AS Saint-Étienne i Olympiacos.

Gattuso oduševio uoči Rijeke neobičnim potezom: ''On to radi prije svake utakmice''

Bjelica povukao prve poteze u Dinamu: "Sučić i Pjaca zbog toga su ispali iz prvih 11 protiv Lokomotive"

FIFA žestoko kaznila Samuel Etooa: Evo za što ga terete