Nogomet
Nogomet

UEFA oduševila navijače Dinama, klub poručio: "Ponovno će kružiti scene navijačke dominacije"

Dinamo je službeno objavio kako je UEFA dopustila navijačima Dinama prisustvovanje gostujućim europskim utakmicama.

Dinamo navijači (Foto:Ronald Gorsic)

Prošlog ljeta UEFA je, iz sigurnosnih razloga, zabranila navijačima Dinama dolazak na europske utakmice zbog masovne tučnjave koja se dogodila u Ateni kada su se sukobili s navijačima AEK-a.

U srijedu Dinamo čeka prvo europsko gostovanje ove sezone u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv Qarabaga. Uoči velikog gostovanja u Azerbajdžanu, zabrana za navijače je ukinuta, a klub je službeno izjavio:

"GNK Dinamo zaprimio je dopis UEFA-e u kojem je krovna nogometna organizacija dopustila da naši navijači od ove sezone ponovno prisustvuju gostujućim utakmicama u europskim natjecanjima.

U svom dopisu UEFA je ocijenila Operativni sigurnosni plan koji je klub dostavio značajnim napretkom u koordiniranju s navijačima na gostujućim utakmicama, ali je naglasila kako planiraju posebno nadgledati ponašanje navijača obzirom na prijašnja događanja.

GNK Dinamo apelira na sve svoje navijače da se u ovoj sezoni suzdrže bilo kakvih neprimjerenih i nedopuštenih radnji i ponašanja diljem Europe i da budu prava potpora igračima kao što su to bili u završnici prošle i na početku ove sezone u domaćim utakmicama.

Želja nam je da nogometnim svijetom ponovno kruže scene navijačke dominacije kao što je to bilo proteklih sezona u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Scene sa San Sira, Stamford Bridgea, Red Bull Arene u Salzburgu itd. neka budu primjer za ovu sezonu."

VIDEO Završio nakon devet sekundi: Hit-nogometaš zaradio jedan od najbržih crvenih kartona u povijesti

VIDEO Grozan faul u 85. sekundi utakmice: Bivši igrač Hajduka dobio crveni karton, zbog toga je ispaštao i Beljo

VIDEO Svjetski prvak odbio 75 milijuna eura od Saudijaca pa pogledao kroz prozor i ostao u šoku

Više o