Nogomet
Nogomet

Bizarno kršenje pravila: Igrač West Hama nije smio igrati protiv Liverpoola

Nogometaš West Hama Said Benrahma usred utakmice skinuo je kostobrane i nastavio igrati bez njih, iako je to protiv nogometnih pravila.

Said Benrahma (Foto:Afp)

Navijači s utakmice West Hama i Liverpoola primijetili su kako je Said Benrahma prekršio nogometna pravila i nije smio igrati.

Alžirac je ušao u igru u 61. minuti zamijenivši Pabla Fornalsa u porazu 0:1 od Liverpoola na Anfieldu. Po običaju bio je vrlo uzbudljiv za gledati ga i pokušavao je vratiti svoje u igru koji su tad gubili golom Darwina Nuneza.

Ali, navijači još uvijek bruje o njegovom nastupu, ne zbog sjajnog posla koji je obavio s loptom u nogama, nego zbog nedostatka kostobrana. Benrahma je, čini se, za vrijeme svoje polusatne dionice na Anfieldu skinuo štitnike za potkoljenice i nastavio igrati bez njih.

Said Benrahma (Foto: Screenshot)

Sve više igrača u Premiershipu koristi „dječje kostobrane“, odnosno jako male štitnike, poput Jacka Grealisha ili Dominica Calverta-Lewina pa je ponekad teško primijetiti kad ih nema uopće.

Ali fotografije s Amazon Primea otkrile su kako Benrahma doista nije imao kostobrane, čini se kako ih je skinuo u 75 minuti susreta jer je komentator kasnije primijetio kako ih više ne nosi. Taj potez naišao je na burne reakcije na društvenim mrežama.

Said Benrahma (Foto: Screenshot)

"Benrahma je skinuo kostobrane, suspendirajte ovu utakmicu odmah jer je to protiv nogometnih pravila“, pisali su navijači.

I u pravu su, prema slovu nogometnog zakonika „kostobrani“ su obavezni na utakmicama. Također, ako ih igrač izgubi ili se polomi, igrač ih mora zamijeniti prije nego što započne sljedeća akcija.