Nogomet
Nogomet

Rusi puni optimizma stižu na Poljud: "Situacija s ozljedama kod nas nije katastrofalna"

U četvrtak će igrati Malta i Hrvatska dok Rusija istog dana, od 18 sati, igra domaću utakmicu protiv Cipra u Sankt Peterburgu. U nedjelju je međusobni obračun Hrvatska - Rusija na Poljudu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kao i u krugu hrvatske reprezentacije, tako ni u ruskoj momčadi ne žele, za sada, previše pričati o onome što slijedi na splitskom Poljudu 14. studenoga.

Tada će ove dvije reprezentacije odigrati međusobnu, posljednju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. i tada će pasti odluka o tome tko će biti prvi u skupini H i time izboriti direktni prolaz prema SP-u, a tko će biti drugi i nastaviti tražiti put prema završnici kroz zahtjevne dodatne kvalifikacije.

U četvrtak će igrati Malta i Hrvatska dok Rusija istog dana, od 18 sati, igra domaću utakmicu protiv Cipra u Sankt Peterburgu.

"Stanje u momčadi nije idealno. Kada su ozljede u pitanju ili samo umor neki su bolje, a neki su slabije. Postoje igrači koji su stvarno odigrali mnogo utakmica u posljednje vrijeme i umor je logičan. Ali, to su sve normalne stvari u našoj svakodnevici. No, mogu zaključiti da stanje definitivno kod nas nije katastrofalno", rekao je ruski izbornik Valerij Karpin.

Dalić između redova najavio veliku promjenu za utakmicu s Maltom: "Nitko neće biti odbačen..."

Dva kola prije kraja Rusija ima dva boda više od Hrvatske, ali ni Karpin, ni nogometaš Aleksandr Golovin, koji je bio na službenoj konferenciji za novinare, nisu željeli pričati o tom meču, već samo o onome prvome što slijedi, a to je Cipar.

Golovin: Osjećam se dobro, u dobroj sam formi

"Nemam ništa novo reći prije dvoboja protiv Cipra. Znamo kako je igrati protiv takvih momčadi i znamo što nas čeka. Ja bih samo volio da što više navijača dođe na utakmicu. Da se stvori dobra atmosfera i da pobjednički najavimo ono posljednje što nas čeka."

Golovin je, pak, odgovorio u kakvom je sam stanju prije utakmica protiv Cipra i Hrvatske.

"Nakon ozljede sam odigrao tri utakmice, ali ni jednom svih 90 minuta. No, mislim da sam u dobroj formi. Osjećam se dobro. Pozitivan sam, kao i svi u momčadi."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore