Ostali sportovi
Ostali sportovi

Zagreb saznao suparnika u borbi za četvrtfinale Lige prvaka: Sinoć srušili Barcelonu, uskoro stižu u Arenu!

Kompletirana je grupna faza rukometne Lige prvaka.

Slavlje rukometaša Zagreba (Foto:Ronald Goršić/Cropix)

Sinoćnjim utakmicama kompletirana je grupna faza rukometne Lige prvaka za ovu sezonu te su poznate startne pozicije klubova za ono što slijedi.

Hrvatski prvak Zagreb još u srijedu navečer znao je da je zauzeo poziciju broj pet u skupini A i tijekom jučerašnjeg dana bio je u iščekivanju tko će u skupini B završiti na četvrtom mjestu odnosno tko će im doći za suparnika na startu nokaut faze.

Za to četvrto mjesto borili su se Montpellier i GOG. Francuzi su imali bod više uoči zadnjeg kola, ali raspored ih je vodio u goste Barceloni, dok su Danci također igrali u gostima, međutim kod neusporedivo slabijeg suparnika - Celja.

U ranijem terminu GOG je obavio svoj dio posla, s 34:30 su svladali Slovence i čekali što će se dogoditi u Barceloni. A dogodilo se - veliko iznenađenje. Montpellier je s 37:34 srušio Barcu i u konačnici uzeo to četvrto mjesto.

Zagreb - Montpellier, pobjednika čeka Kiel

Zagreb i Montpellier prvu će utakmicu igrati u Areni Zagreb 27. ožujka, uzvrat je tjedan dana kasnije (još ostaje vidjeti hoće li to biti srijeda 03. ili četvrtak 04. travnja) u Francuskoj.

Onaj tko bude uspješniji u ta dva ogleda, u četvrtfinalu Lige prvaka ugostit će njemački Kiel predvođen Domagojem Duvnjakom. Tko god prošao - Zagreb ili Montpellier - u prvoj utakmici četvrtfinala bit će domaćin 24. ili 25. travnja, dok će se uzvrat igrati na sjeveru Njemačke 1. ili 2. svibnja.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore