Nogomet
Nogomet

Realov epski promašaj ima novu karijeru: Bio je reper, a sad maše pištoljem i prodaje kokain

Hoćemo li dobiti novog Vinnieja Jonesa? Poznati nogometni promašaj dobio je ulogu u hvaljenoj seriji...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Royston Drenthe ostat će zapamćen kao jedan od najvećih Realovih promašaja. Nakon sjajnih nastupa u mladoj reprezentaciji Nizozemske, stigao je u Madrid 2007. za tada pozamašnih 14 milijuna eura, ali Nizozemčeva kola otad su krenula nizbrdo i nisu se zaustavila sve dok s 32 godine nije završio karijeru u nižerazrednim Kozakken Boysima.

Njegovu padu presudila je, reklo bi se, ''luda glava'', ali i poroci Madrida.

''Kad si igrač Reala, svašta ti se nudi. Madrid je prekrasan grad, puno je restorana, tuluma, lijepih djevojaka. A ti si mlad i igraš za Real, puno je iskušenja pred tobom", otkrio je jednom uz dodatak da je često izlazio u tajnosti kako bi izbjegao disciplinske mjere.

Ni gotovo 20 dana nakon najboljeg meča u povijesti UFC-ove organizacije Joanna se još uvijek nije oporavila

Iako je već odavno daleko od najvećih, pa čak i onih srednje velikih nogometnih pozornica, Drenthe i dalje privlači pažnju javnosti. Nakon nogometa okušao se u raznim poljima; bio je reper, otvorio je trgovinu s odjećom u rodnom Rotterdamu, a sada je postao i glumac.

Drenthe je dobio ulogu u kriminalističkoj seriji Mocro Maffia; u središtu radnje je trgovina kokainom, a serija prati tri prijatelja koji postaju neprijatelji u nemilosrdnom amsterdamskom podzemlju.

Što će biti s Perišićem? Nijemci ga nahvalili, Vatreni iznad pojačanja iz Barce i Reala

Drenthe se pohvalio ulogom na svom Instagramu na kojem je objavio nekoliko fotografija iz serije, uključujući i neke u kojima prijeteći maše pištoljem. Serija je dobila jako dobre kritike i ocjene gledatelja (8,1 na IMDB-u); u tijeku je prikazivanje druge sezone, a Drenthe će se pojaviti u tri epizode.

Nije mu ovo prvo pojavljivanje na televiziji, ali u dosadašnja tri nastupa uvijek je glumio sebe. Vidjet ćemo kako će snaći u hvaljenoj nizozemskoj seriji; možda ga čeka karijera slična onoj Vinnieja Jonesa, koji je od kultnog nogometaša postao vrlo uspješan glumac?

 

Više o