Nogomet
Nogomet

Serie A: Roma pobjedom nad Parmom vratila prvo mjesto

Nogometaši Rome pobijedili su Parmu 2-1 na gostovanju u prvom dvoboju 36. kola talijanskog prvenstva. Za tri je boda rimske momčadi najzaslužniji bio Francesco Totti...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Već u petoj minuti utakmice 34-godišnji je veteran u redovima gostujućeg sastava lijepo ramenom primio dubinsku dugu loptu Danielea De Rossija, te majstorskim lobom zabio svoj 12. prvenstveni pogodak ove sezone.

U 75. je minuti isti igrač lijepim centaršutem s desne strane pronašao glavu Brazilca Rodriga Taddeija za 2-0 vodstvo Ranierijeva sastav. Na 2-1 šest je minuta kasnije smanjio i konačan rezultat postavio Lanzafame.

Veznjak domaćih Jimenez u 88. je minuti isključen. Zaradio je drugi žuti karton zbog prekršaja nad Tottijem. Sam je do kraja žuti karton stigao zaraditi i Totti, nakon čega ga je Ranieri povukao s terena.

Roma će vodeća momčad Serije A biti najmanje do nedjeljnoga večernjeg dvoboja Lazija i Intera na rimskom Olimpicu. Pobijedili li Mourinhova momčad, vratit će se na čelo ljestvice s dva boda prednosti pred Rimljanima.

Serie A, 36. kolo:

Parma – Roma 1-2 (Lanzafame 81 / Totti 5, Taddei 75)

Redoslijed: 1. Roma 74, 2. Inter 73 (-1), 3. Milan 64 (-1), 4. Sampdoria 60 (-1), 5. Palermo 58 (-1)...

Više o