Nogomet
Nogomet

Rodri otkrio zašto Arsenal nije osvojio naslov: "Ne žele nas pobijediti..."

Rodri objasnio koja je ključna razlika između Manchester Cityja i Arsenala

Rodri (Foto:Afp)

U nedjelju Manchester City je pobijedio West Ham i postao prva ekipa u povijesti koja je osvojila četiri uzastopne titule engleskog prvenstva.

Momčad Pepa Guardiole znala je da će im pobjeda donijeti naslov, a do vodstva su došli unutar dvije minute zahvaljujući udarcu Phila Fodena. Igrač sezone Premier lige uskoro je dodao i svoj drugi gol, a Rodri je Cityju dao malo mira nakon što je Mohamed Kudus zabio nevjerovatne škarice.

Arsenal je odradio svoj posao pobijedivši Everton 2-1 na Emiratesu, ali nažalost za ekipu Mikela Artete, Hamersi im nisu mogli učiniti uslugu.

Ove sezone Arsenal se borio za naslov prvaka do samog kraja, što je poboljšanje u odnosu na prošlogodišnju borbu za naslov. Unatoč tome, Rodri je istaknuo razliku između dva kluba te zašto je City opet završio sezonu iznad Topnika:

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Stvar je u mentalitetu. Izvrsnih igrača ima diljem ove lige, u svim klubovima. Arsenal je također odigrao nevjerojatnu sezonu.

"Ali mislim da je razlika bila ovdje [mentalitet]. Kada je Arsenal došao na Etihad, vidio sam ih. Ovi momci, ne žele nas pobijediti, žele samo neriješeno. I mi to ne bismo učinili na isti način…"

Arsenal je u ožujku držao City na 0:0 na Etihadu, a Artetini igrači su potpuno promijenili pristup kako bi zaustavili napad Cityja. Iako je taj rezultat zadržao Arsenal bod ispred Cityja u tablici, oni su kasnije izgubili bodove i City ih je prestigao.

S druge strane, na press konferenciji, Pep Guardiola imao je samo riječi hvale za svog bivšeg asistenta: 

"Iz sveg srca želim čestitati Arteti na fantastičnoj sezoni s Arsenalom."

Novo rivalstvo sa Artetom već je krenulo, ali pri osvrtanju na godine nadmetanja sa Jurgenom Kloppom, Guardiola je skoro zaplakao.

  VIDEO Kovačić osvojio Cityjevu zvijezdu potezom prije utakmice za titulu: "On je genijalan tip"

Standings provided by Sofascore