Nogomet
Nogomet

Rijeku ponizili igrači koji su igrali za Jarun, Slobodu iz Varaždina, Zagorec, Dubravu…

Nevjerojatan je posao napravila ljubljanska Olimpija.

Raul Florucz i Thalisson (Foto:Joze Suhadolnik / Delo/Cropix)

Nakon nevjerojatnih ispadanja Hajduka i Osijeka protiv klubova iz Slovačke i Armenije, Rijeka je trebala opravdati obraz ostatka HNL-a protiv slovenske Olimpije. Dinamo u ovo društvo nećemo gurati jer je hrvatski prvak opet otišao na novu dimenziju za ostatak lige.

Nažalost, Rijeka je doživjela debakl u Ljubljani i primila pet komada od vrlo dobre momčadi u kojoj je doduše bilo nekoliko nogometaša koji su donedavno trčkarali po travnjacima hrvatskih niželigaša.

Dvojica među njima čak su se upisala u strijelce. Veznjak Raul Florucz iz Austrije u seniorskoj je karijeri igrao isključivo za hrvatske klubove prije nego je stigao u Ljubljanu prošle godine. Lokomotiva ga je slala po posudbama pa je nosio dresove Sesveta, Hrvatskog dragovoljca i Jaruna.

Sada će s Olimpijom igrati u Konferencijskoj ligi o kojoj sanjaju Hajduk, Osijek i Rijeka.

Brazilac Thalisson također je bio strijelac, a on je iz Brazila stigao u – Varaždin. No ne istoimeni klub ili novoosnovani NK Varteks već NK Slobodu. Nakon toga je otišao u Rogašku pa put Ljubljane.

Trojac startnih veznjaka Olimpije iz ove priče zaokružuje Nigerijac Peter Agna koji je iz rodne Nigerije stigao u Zagorec iz Krapine. Bilo je to prije tri godine, a onda je prešao u Dubravu. Hrvatske niželigaše napustio je nakon transfera u Olimpiju gdje je izborio europsku jesen.

Di Marzio tvrdi da je Baturina dao zeleno svjetlo? Fiorentina povećala ponudu uz ogromnu plaću

Evo zašto je Armada prošla bez uhićenja u Ljubljani: Slovenci imaju posebnu taktiku i nije kraj

Madrid i Mbappe imaju ozbiljan problem: "Potpuna suprotnost od onoga što se očekivalo"