Nogomet
Nogomet

Rijeka saznala ime potencijalnog protivnika u 3. pretkolu Europske lige

U Nyonu je održan ždrijeb 3. pretkola Europske lige.

Europska liga (Foto:Afp)

Rijeka je saznala ime potencijalnog protivnika u 3. pretkolu Europske lige, a to će biti pobjednik dvoboja Šerif - Elfsborg.

Prva utakmica igra se 8. kolovoza na Rujevici, dok je uzvratna utakmica na rasporedu tjedan dana kasnije, odnosno 15. kolovoza u gostima.

Naravno, pod uvjetom da momčad Željka Sopića prvo izbaci Corvinul i osigura plasman u treće pretkolo. Za samo tri dana gostuju u Rumunjskoj, a onda tjedan dana kasnije igraju na Rujevici.

Dodajmo kako se Rijeci otvara odlična prilika, ako izbace Corvinul i Šerif, onda će imati ulogu nositelja u četvrtom kolu Europsku lige i zajamčeno mjesto u grupnoj fazi europskog natjecanja, samo je pitanje hoće li to biti Europska ili Konferencijska liga.

U slučaju poraza idu u kvalifikacije za Konferencijsku ligu

Naravno, to zvuči sjajno, ali prvo moraju odraditi posao na terenu. Prvo Rumunji, a tek onda mogu razmišljati o Moldavcima ili Šveđanima. 

Ukoliko u tome ne uspiju, Riječani će se spustiti u treće pretkolo Konferencijske lige, gdje ih čeka susret protiv pobjednika ogleda moldavskog Milsamija i kazakhstanske Astane. 

Hajduk i Osijek saznali imena potencijalnih protivnika u Konferencijskoj ligi

Nije uspio u Osijeku, ali sad je dobio novu priliku: Još jedan Hrvat otišao u Saudijsku Arabiju