Nogomet
Nogomet

Bišćan uvjerljivom pobjedom debitirao pred "nijemom" Armadom: "Nema navijanja dok ne ode"

Rijeka je u posljednjoj utakmici 13. kola Prve HNL lakoćom slavila protiv Rudeša.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U utakmici 13. kola Prve HNL Rijeka je kao domaćin svladala Rudeš 5:1. Bio je to debi Igora Bišćana pred domaćim navijačima Rijeke, koji nisu i još uvijek ne odobravaju njegov dolazak na klupu voljenog kluba.

Armada je ponovno bojkotirala s navijanjem, iako se na sjevernu tribinu Rujevice okupilo oko 500-tinjak navijača. Navijači Rijeke Bišćanu zamjeraju vulgaran potez upućen prema njima još dok je bio igrač Dinama.

"Nema navijanja dok ne odu Igor Bišćan i Renato Pilipović", poručuju iz Armade.

Rijeka je protiv slabog Rudeša dominirala tijekom čitavog susreta, a povela je iz kaznenog udarca kojega je skrivio Filipović igrajući rukom u svom 16-ercu. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Gorgon. Rudeš je uspio poravnati u 28. minuti kada je Pantalon iskoristio pogrešku domaće obrane.

Iako je vratar gostiju Banić obranio nekoliko teških udaraca domaćih napadača, na poluvrijeme se otišlo s prednosti Rijeke koju je osigurao Heber u 45. minuti. U drugom poluvremenu su bolju igru i zasluženu pobjedu Rijeke golovima potvrdili Čolak (54), Heber (69) i Puljić (83).

Rijeka je ostala peta na ljestvici sa 21 bodom, dva manje od četvrte Gorice i tri manje od trećeg Osijeka. Rudeš je daleko posljednji s dva boda, sedam manje od pretposljednje Istre 1961. Vodeći Dinamo ima 33 boda, pet više od druge Lokomotive.

Pred 1.000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Lučić iz Vinkovaca.