Nogomet
Nogomet

Real sprema još jednu bombu: Mbappe je tek stigao, a Perez već priprema novi megatransfer

Kylian Mbappe tek je stigao u Real Madrid, a na Santiago Bernaebuu već razmišljaju o Erlingu Haalandu…

Kylian Mbappe s roditeljima, Zinedine Zidaneom i Florentinom Perezom (Foto:Afp)

Real Madrid predstavio je svoju najnoviju superzvijezdu u kraljevskom stilu. Kylian Mbappe izišao je na velebno okićenu pozornicu pred 85 tisuća navijača na mitskom Santiago Bernabeuu. 

Podsjetio je na dolazak Cristiana Ronalda 2009. Tada je Bernabeu zadnji put bio dupke popunjen kod predstavljanja novog pojačanja. Ovog puta sve je izgledalo možda još spektakularnije jer je Realov stadion u međuvremenu potpuno obnovljen i tehnički usavršen.

Dani Olmo izabran u najbolju momčad Eura: Englezi imaju samo jednog igrača

Broj koji će Mbappe nositi na leđima poklapa se s brojem godina kada je prvi put mogao prijeći u Real. Tada je izabrao Monaco, a nakon toga PSG. Spekuliralo se u svakom prijelaznom roku da prelazi u Real, sapunica je trajala godinama.

Mbappe predstavljen na krcatom Bernabeuu

Prije dvije godine Mbappe je toliko razljutio madridiste kada je u posljednji trenutak promijenio odluku i odlučio još malo ostati u Parizu, da se činilo da će mu vrata Bernabeua ostati zauvijek zatvorena.

No ljutnja Madriđana nije trajala predugo, brzo su se smekšala kada su uvidjeli da Mbappe nije presretan na Parku prinčeva i da bi se taj posao ipak mogao realizirati.

Eduardo: "Nakon 15 godina prvi sam put gledao snimku ozljede. Došao je u bolnicu, ali..."

"Odmalena sam imao samo jedan san i to što sam ovdje puno mi znači. Sada imam još jedan san, a to je da živim u skladu s poviješću ovog kluba", kazao je dječački nasmiješeni Mbappe kad se popeo na pozornicu praćen ovacijama prepunih tribina.

Poljubio je grb Reala čak sedam puta i teškom se mukom oslobodio gomile koja ga je nosila na ramenima. Čini se da je nastao savršen fluid između navijača Reala i francuskog napadača.

Hazard kao upozorenje

No medeni mjesec u Madridu nikada ne traje predugo. Sada će morati dokazati da je veliko pojačanje i ispuniti obećanje o osvajanju trofeja koje dao još 2013., kada ga je Zinedine Zidane kao 15-godišnjeg klinca doveo u Realov nogometni centar Valdebebas.

Vrlo dobro znajući da su navijači Reala nezasitni trofeja i superzvijezda, Florentino Perez odlučio je stvoriti nove Galacticose. Perez želi u mirovinu otići kao najveći predsjednik Reala svih vremena. Veći od Santiago Bernabeua. Već ga je za jednu recku nadmašio po broju naslova prvaka Europe, ali ne želi na tome stati. Perezov apetit nema granica.

VIDEO Dinamo se oprostio od velikog talenta: Napustio Maksimir, ali ostaje u HNL-u

Marca piše da je sljedeći Perezov cilj Erling Haaland, napadač Manchester Cityja, norveški stroj za golove. San o Haalandu i Mbappeu rame uz rame u Realovu dresu dresu zaživio je uoči prezentacije koju će biti teško nadmašiti.

Realovi navijači žele i Haalanda

"A sljedeći je Haaland", bio je najčešći komentar Realovih fanova koji žele sve. Odmah i sad. Žele u stvarnom životu supermomčad kao da je složena u popularnoj videoigri, a Perez će sve učiniti da im želju ispuni.

"Jednog dana ću to postići, ništa ne može pobijediti pravu ljubav", glasio je tekst koji je pratio video u kojem se Mbappe osvrću na najbolje trenutke karijere.

Je li Petković dovoljno "lud" da napusti Dinamo? Sve bi stavio na kocku, pa i vatreni status

"Sudbina je na tvojoj strani", kaže rečenica na još neobjavljenoj fotografiji bijele devetka koja nosi dres Real Madrida kada je bio još mali dječak, a u videu se pojavljuje Zidane dajući mu upute u Valdebebasu.

Zidane je već tada znao da je mali Mbappe nešto posebno. Nije promašio s prognozom. Francuski napadač izrastao je u superzvijezdu. Veliki nogometaši imaju posebnu vezu i Zidane već ima besprijekornih dva od dva. Eden Hazard i Kylian Mbappe.

Perez stvara nove Galacticose

Preporučio je potpisivanje prvog kada je napravio svoje prve korake u Lilleu i nedugo nakon što će postati jedan od najboljih na svijetu u Chelseaju. Pokušao je s Mbappeom prije 11 godina i danas se nije ustručavao pratiti ga u njegovom povijesnom predstavljanju.

Hazard je bio fantazist, igrač nesumnjivo velikog talenta i mogućnosti. U Madridu je trebao dobiti završno poliranje karijere i popeti se na prijestolje, no neslavno je prošao u Realu. Najblještavija nogometna pozornica bila je preteško breme.

Belgijančev talent iščezao je u oblacima madridskih iluzija. Njegov uspon i pad veliko je upozorenje za Mbappea. Prevelika nadanja donose i velika razočaranja. To pogotovo vrijedi u gradu i klubu koji organski ne trpi neuspjehe i za njih mora pronaći krivce.

Mbappeu će sve biti lakše ako mu još u pomoć dođe Haaland. Novi Bernabeu s velikim nestrpljenjem čeka taj duet. Perezova tvornica novca radi punom parom. Kažu da prodaja svake vrste ide kao halva. Što više zvijezda, to veća navala. Pedale se moraju okretati da stroj ne bi stao. To je Perezova stara taktika. Stoga ne treba sumnjati da bi Haaland doista mogao doći u Real. Uopće nije nerealno.