Nogomet
Nogomet

Real s dva gola Ronalda stigao na milimetar od titule!

Real je s uvjerljivih 4:1 pobijedio Celtu i stigao na korak do naslova, ali zbog spornih odluka suca o ovoj će se utakmici sigurno još puno pričati.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida stigli su nadomak osvajanja naslova prvaka Španjolske nakon što su u zaostaloj utakmici u Vigu pobijedili Celtu s 4:1.

Prije zadnjeg kola Kraljevski klub ima tri boda više od Barcelone i doći će do naslova ukoliko ne izgubi kod Malage u nedjelju ili ukoliko Barcelona doma ne pobijedi Eibar.

U Vigu je briljirao Cristiano Ronaldo koji je u 10. minuti snažnim udaracem s 18 metara postigao vodeći, a u 48. minuti nakon proigravanja Isca i drugi gol na utakmici. U 63. minuti je isključen napadač Celte Iago Aspas, da bi u 68. minuti Isco pogriješio na svojoj polovici, a John Guidetti uz pomoć Ramosa smanjuje na 2:1. No, samo dvije minute kasnije Karim Benzema povećava na 3:1 i rješava pitanje pobjednika. Kroos je u 88. minuti zabio za konačnih 4:1.

Sjenu na uvjerljivu pobjedu Reala baca sporno isključenje Aspasa. Napadač Celte je pao nakon kontakta s Ramosom u kaznenom prostoru, a sudac mu je vrlo strogo pokazao drugi žuti karton. Sudački analitičar Marce, lista bliskog Realu, smatra kako je sudac pogriješio - Celta je prvi vodstvu Reala od 2:0 trebala dobiti jedanaesterac, a Aspas je nepravedno isključen.

Ova će odluka sigurno izazvati novu buru u Kataloniji nakon što je prije utakmice pomilovan Nacho. On je trebao propustiti utakmicu zbog akumuliranih žutih kartona - nakon odluke Žalbene komisije bio je u sastavu, ali nije ulazio u igru.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 72. minuti.

Real ima 90, Barcelona 87 bodova, a Celta je 13. s 44 boda.

Rezultati by SofaScore