Nogomet
Nogomet

Real nikad ne odustaje: Gubili do 60. minute, a onda zabili pet komada u reprizi finala Lige prvaka

Borussia Dortmund je imala 2:0 do 60. mnute, a onda je uslijedio ludi preokret Real Madrida.

Vinicius (Foto:Afp)

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka, ujedno i reprizi posljednjeg finala Lige prvaka, Real Madrid je u fantastičnom dvoboju pobijedio Borussiju Dortmund sa 5-2 premda su gosti na poluvremenu vodili sa 2-0.

Real Madrid i Borussija Dortmund su početkom lipnja na Wembleyju odmjerili snage u finalu Lige prvaka. Kraljevski klub je slavio sa 2-0 osvojivši svoj čak 15. europski naslov. I ovog puta Real je pobijedio premda su gosti vodili sa 2-0 golovima Donyella Malena (30) i Jamiea Gittensa (34).

No, španjolski velikan je u nastavku okrenuo rezultat golovima Antonia Rudigera (60), Viniciusa Juniora (62, 86, 90+3) i Lucasa Vazqueza (83). Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je do 71. minute i sudjelovao je u akciji za drugi Realov pogodak.

Real je bolje otvorio susret, no gosti su poveli u 30. minuti. Serhou Guirassy se odlično snašao gurnuvši loptu do Donyella Malena koji je izašao sam ispred Thibauta Courtoisa i zabio za 1-0. Samo četiri minute kasnije Borussija je zabila i drugi pogodak. Ovoga puta Malen je bio asistent nakon što je prošao po krilu, a Gittens pored "uspavane" obrane Reala zabio na drugoj stativi za 2-0.

Real je mogao smanjiti u 36. minuti, no u svega 15 sekundi "Kraljevski klub" je dva puta pogodio okvir gola. Prvo je Rodrygo sjajno primio loptu u šesnaestercu i pucao. Međutim, pogodio je prečku. Lopta se odbila do Judea Bellinghama koji je opalio ponovo pogodivši gredu.

U nastavku susreta krenula je Realova rapsodija. Europski prvak je smanjio u 60. minuti, Kylian Mbappe je ubacio, a Antonio Rudiger glavom zabio za 1-2. Real je izjednačio samo dvije minute kasnije. Luka Modrić je uposlio Mbappea, ispred njega su gosti počistili loptu, no ona je došla do Viniciusa koji je pogodio za 2-2. Suci su označili zaleđe, ali je VAR pokazao kako je sve bilo regularno.

Potpuni preokret je stigao u 83. minuti, loše je reagirao Brandt u obrani, lopta je došla do Vazquez koji je silovitim udarcem pogodio za 3-2.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Kraljevski klub je razriješio u 88. minuti drugim golom Viniciusa. Bio je to nevjerojatan gol brazilskog napadača koji je osvojio loptu na 20-tak metara od svojeg gola uz aut liniju i potom u šprintu pretrčao više od 60 metara i zatim s ruba kaznenog prostor pogodio za 4-2. Točku na "i" sjajne predstave Vinicius je zaoključio hat-trickom u sudačkoj nadoknadi za drugu Realovu pobjedu i prvi Borussijin poraz.

VIDEO Real gubio, pa za tri minute zabio dva gola: Modrić "imao prste" kod važnog pogotka

EKSKLUZIVNO Vatreni prije dva mjeseca stigao u Španjolsku, a već ga prati Real Madrid: "Zahvalan sam Daliću..."

Iza kulisa obračuna Tramezzanija i Bjelice: "On je cijelo vrijeme potpirivao"