Nogomet
Nogomet

Real Madrid i Chelsea postigli sporazum: Kovačić najskuplji hrvatski nogometaš

Real Madrid i Chelsea postigli su sporazum o prelasku hrvatskog nogometnog reprezentativca Matea Kovačića...

Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Real Madrid i Chelsea postigli su sporazum o prelasku hrvatskog nogometnog reprezentativca Matea Kovačića (25), te su ostali još neki detalji prije nego što transfer bude službeno objavljen, rekao je u petak glasnogovornik Real Madrida za Hinu.

"Postoji sporazum, no nedostaju još neki potrebni detalji. Čini se da je sve dogovoreno", izjavio je glasnogovornik Reala, a Kovačićev zastupnik Nikky Vuksan nije odgovorio na upit.

Sportske novine Marca i AS objavile su kako će Chelsea platiti Real Madridu oko 45 milijuna eura.

To će biti novi rekordni transfer jednog hrvatskog nogometaša, kojim će Kovačić oboriti vlastiti rekord postavljen kada je prelazio iz Intera u Real Madrid (30-ak milijuna eura bez bonusa).

Kovačić s Real Madridom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Na Santiago Bernabéu je stigao iz Intera u ljeto 2015., te je odigrao tri sezone. Prije godinu dana je nezadovoljan minutažom odlučio otići iz Reala na posudbu u Chelsea i prošle sezone je za Chelsea nastupio u 51 utakmici, te je upisao dvije asistencije.

Chelsea zbog Fifine kazne ima zabranu transfera (registracija novih igrača) ovoga ljeta i sljedeće zime, ali može do 30. lipnja produžiti registracije s igračima koji su došli na posudbu prošle sezone.