Nogomet
Nogomet

Evo što susjedi pišu: "Dinamo i plače i slavi. Bili na korak od raja, a onda je isplivala balkanska crta"

Dinamo je osvojio bod protiv Monaca u Ligi prvaka, ali bili su vrlo blizu pobjede.

Dinamo - Monaco (Foto:Luka Stanzl/Pixsell)

Dinamo je protiv Monaca na Maksimiru imao pobjedu u džepu, ali onda je stigla infarktna završnica. Hrvatski prvak napravio je dvije individualne pogreške, tako da su se na kraju morali zadovoljiti samo s bodom (2:2 u drugom kolu Lige prvaka.

Sve u svemu, veliki je to bod za Plave, koji su nakon katastrofalnog poraza od Bayerna u konopcima držali Monaco, koji je kolo ranije upisao veliku pobjedu protiv Barcelone. Takva predstava hrvatskog prvaka oduševila je i medije u susjedstvu, a ovo su neke od reakcija:

Dinamo osvjetlao obraz nakon Bayerna

"Dinamo i plače, i slavi prvi bod", stoji u naslovu Mozzart Sporta, koji piše da su Plavi osvjetlali obraz nakon katastrofe u Münchenu:

"Dinamo je izronio iz depresije u koju je upao poslije debakla u utakmici s Bayernom (2:9) odigravši 2:2 protiv Monaka, iako je sve do 75. minute imao dva gola prednosti."

Oni su, poput francuskih medija, također istaknuli maksimirski travnjak koji je bio prava noćna mora za tehnički nadarene igrače:

"Ako Dinamo u Münchenu ništa nije htjelo, danas mu se sve otvorilo, čak i nebo iz kojeg je čitavog dana padala kiša i do početka utakmice teren Maksimira pretvorila u močvarno područje po kojem je bilo nemoguće voditi loptu s više od dva dodira."

Srbi pišu o balkanskoj karakternoj crti

Sjajan pogodak Petra Sučića nazvali su "pravom vragolijom", a tvrde da je nakon 2:0 na semaforu "isplivala ona balkanska karakterna crta po kojoj svi volimo posao ostaviti nedovršenim. To se Dinamu vratilo kao bumerang".

Telegraf piše da je "malo nedostajalo da vidimo šok i na Maksimiru, gdje je Dinamo poslije dva sjajna gola Sučića i Baturine vodio 2:0 protiv Monaca. No u završnici je Dinamo skrivio penal na nevjerojatnu glupost i poklonio penal rivalu".

Kurir pak piše da je "Monaco utišao Maksimir u 90. minuti", a u sličnom tonu piše i Mondo: "Muk Dinamo Zagreba u 90. minuti! Ispustio veliku pobjedu u Ligi prvaka protiv Zvezdina rivala."

"Dinamo umalo šokirao Zvezdina rivala u Ligi prvaka: Penal u 90. minuti spasio Monako od poraza u Zagrebu", stoji u naslove Nove.rs.

"Dinamo je bio na korak od raja, a onda je stiglo bolno prizemljenje", piše SporSport.ba.

"Dinamo prokockao vodstvo od 2:0 na Maksimiru i ostao bez velike pobjede u Ligi prvaka", piše Klix.ba.

Francuzi pišu o potopu, remek-djelu mladih Hrvata, ali i lošem nizu Monaca: Ovo im se nije dogodilo 30 godina

Bjelica grmi na suce, francuski braniči kobni za Dinamo: Čarobna transformacija Modrih!

FOTO Ponoćna objava Dinama oduševila navijače: "Tko bi rekao..."